torsdag, juli 07, 2011

Vermelding 7.juli-2011

Bøygde men ikkje knekt.

Klokka har passert 18.30, desse dagane berre fyk av garde. Temperaturen er + 19 grader.Det har stort sett vore overskya i dag, med nokre regnbyger innimellom, men fin og sommarleg temperatur.
Som dei fleste truleg har fått med seg, vart det eit forferdelig torever i går kveld/natt. Ikkje berre tordna og lynte det, det bles så plommetrea låg i vater og lauvet fauk; og regna, så den skitne bilen vår gjenoppstod fin og blank som ny i dag. Veret var både fascinerande og skremmande. Var mest spent på korleis det hadde gått med dei høge riddersporane, men dei "stod han av".
Sidan mannfolka kom heim utan makrell i går kveld, tok vi opp kylling til middag i dag. Eg gjorde som eg plar, steikte den på panna først og ettersteikte i steikomnen. Dessverre steikte eg den litt for lenge så den blei tørr. Ingen klaga-anna enn eg sjølv.Dei andre var høflige. Solveig og Olaug kom for å hente Håkon, og Margrete, som hadde eit ærend i Vik, kom også.Og vi hadde ei koselig stund.Til dessert hadde vi ei slags Pavlovakake/dessert med krem, vaniljekrem og jordbær (som Margrete hadde med seg). Solveig kom med ein fin ny orkidé-det passa bra etter, som eg har kassert tre orkidéar før i veka.
Nils og Håkon var ute og fiska før middag, og i dag var det sei dei ville ha, og det fekk dei. Nils har hatt mykje arbeid med å sløye og filetere fisk denne veka, og han er enno ikkje heilt ferdig. Solveig fekk med seg ein del i dag, men skal få meir seinare.
Eg har endelig fått rydda skikkelig opp på kjøkkenet -det har vore så som så før i veka.
Det heng nokre skoddedottar i fjellsidene, men det er sommartemperatur!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...