lørdag, mars 26, 2011

Bok nr.19 - 2011: Magnetisørens femte vinter

Dette er ei kort bok, berre 6 CD-plater, men eg har brukt nokså lang tid på den.Det kjem av at den ikkje er så lettlesen som mange andre lydbøker. Eg skulle eigentlig ha lese den på papir, for her er så mykje bra, så mange setningar eg skulle hatt lyst å sitere. Ser ikkje bort frå at eg kan komme til å lese boka om att. Det vart til at eg la den inn på datamaskina og sat framfor maskina og strikka.Det gav god konsentrasjon! Har lese eit par bøker av denne forfattaren før, og han skriv veldig bra. I staden for å fortelje kva boka handlar om har eg lagt inn ei lenkje.Mens eg las boka, tenkte eg at denne hadde høvd godt å filme, og no oppdaga eg at det er laga ein film om magnetisøren.
Etter mi meining er ikkje sjølve handlinga det mest interessante iboka, men alle spørsmåla ho stiller.T.d. om ein skal ta ifrå menneska illusjonane deira.Då måtte eg tenke på Ibsen og livsløgna.Tankane mine streifa også Mærtha Louise m.fl.

Les om boka her. Boka er også filma.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...