torsdag, desember 23, 2010

Bok nr.62 2010 : Innsirkling 2

Vi har i familien diskutert litt om trilogiar, og er samde om at ein bør lese alle tre bøkene fortløpande, ikkje la det gå så lang tid mellom kvar bok at ein misser tråden. Då eg las Innsikling for ei tid tilbake, visste eg ikkje at det kom ei bok til, og no når eg slo opp på nettet for å sjå kva dei skreiv om nummer to, som eg nettopp har lese ut, fekk eg vite at det kjem enda ei bok. Så deå er altså Innsirkling ein trilogi - skulle ønske eg hadde visst det litt før!
Men eg var ikkje fornøgd med slutten på nummer to, den slutta litt for brått, så eg er glad for at det kjem ei bok til!
Som de veit, les eg stort sett berre lydbøker, og det har sine grunnar. Viss andre har tenkt å lese denne trilogien på øyret, vil eg gi nokre gode råd: Etter kvart som personane presenterer seg sjølv, er det lurt å notere ned namnet og kven dei er osv. For meg gikk det litt i surr her og der, det skal eg innrømme.
Bøkene har ei veldig spesiell oppbygging, dei er skrivne på nynorsk og der er ulike personar som les dei ulike rollane. Og dei les godt. Kva boka handlar om, kan de lese på omslaget og på nettet. Personane fortel om livet til David, men også om sitt eige liv.Og spør kanskje seg sjølve:Kven er eg? Kvifor er eg som eg er ? Eit produkt av arv og miljø? Eit gammalt tema, men i ny innpakning. Språket er også spesielt, med mange oppattakingar (Bevisst sjølvsagt)-og med trøndersk koloritt. Hendinga er lagt til Namsos og omegn.
Eg har ikkje brukt lang tid på boka, det er i seg sjølv eit godt teikn.

1 kommentar:

solveig sa...

Eg har ikkje lese den første boka, så eg får lese alle tre når det er muleg!

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...