tirsdag, juni 29, 2010

Vermelding 30.juni 2010

Klokka er 13.00. temperaturen er ca +24 grader C, og det kjennest varmt ut for oss som har gått rundt i kulden så lenge. Veret kan ikkje heilt bestemme seg; best som sola skin og varmar,ser det ut som om det kan komme ei byge.
Nils driv og slår plenar, mens eg har støvsuga inne.No har eg vore ut ein tur og tatt bilde av noko av det som blomstrar.På bildet øvst ser de ein kultivert variant av Storkenebb; eg har fått den av Sissel. Har fleire ein annan stad i hagen, men dei blomstrar ikkje enno.
 
Nede i hagen har vi iris, ein blomst som eg også er veldig glad i, men må visst flytte nokre av dei til ein stad vi ser dei betre. Dei orange valmuane skriv seg frå bestemor sin hage på Hildegard.
Og endelig blomstrar den lyslilla gyvelen som står ved naboens garasje, ja, han har til og med lurt seg over grensa og lagt seg på garasjetrappa, og der blomstrar han mest. Gyvelen er mykje finare i verkligheita enn på bildet.
Eg er glad i alle blomster, men har ei spesiell forkjærligheit for dei blå! Derfor gler eg meg alltid til den himmelblå valmuesøstra sprett ut, for ikkje å snakke om riddersporane av samme farge. Det er ikkje så lenge til. Lavendelen som eg fekk sist fredag, står enno i ei potte på trappa, mens eg  prøver å finne den ultimate staden å plate den.

2 kommentarer:

solveig sa...

Bildet i midten var flott!

Besta sa...

Ja, eg likte det også.Kanskje eg må begynne å forske litt på å ta betre bilde. Faktisk blir bilda best utan sol.

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...