tirsdag, oktober 06, 2009

Fiskesuppe.

Vi et, som de sikkert har forstått, mykje fisk her i huset. Og i dag skal vi ha ein av favorittrettane våre:Fiskesuppe. Det er ikkje noko hokus pokus med fiskesuppa vår, men den er veldig god!
Slik lagar eg den:
Smelt litt margarin i ein kasserolle og ha i ein løk som får bli blank, men ikkje brun.
Ha i eit par skeier kveitemjøl, og spe med fiskekraft og lettmjølk.Kok ca 5 min. før ein har i gulrot skoren i skiver.Så smakar ein suppa til med,sukker, salt og Creme Fraiche (eller rømme). Heile kunsten med fiskesuppe er å balansere dei tre smakane:salt, surt og søtt. Er suppa for lite sur,kan ein ha litt eddik i. Til sist har eg i fisk i terningar og let fisken trekke i suppa til han er kokt.Heilt til slutt kan ein ha i litt grasløk.(Ein kan bruke purre i staden, men då må ein ha den i litt før.)
-------------------------------------------------------------
Denne oppskrifta kan ein variere i det uendelige, alt etter kva ein har i hus.
Fennikel kan ein ha i i tynne strimlar om ein likar det, sylta graskar er godt,( eg har sågar brukt tørka aprikosar i bitte små teningar), sellerirot kan ein bruke og andre grønsaker.
Har ein ikkje fiskekraft, kan ein bruke terning, og i staden for fisk kan ein bruke fiskebollar. Reker og rekekraft gir heller ingen usmak på suppa.
Når eg brukar Creme Fraiche i staden for lettrømme, er det fordi suppa toler betre å koke då. Eg brukar CF lett (Ekstra lett vil eg ikkje anbefale), og lettmelk.Somme tider brukar eg mjøljamning utan margarin-alt dette for å spare kaloriar. For dei som ikkje fryktar kaloriane, er det sjølvsagt fritt fram for feitare produkt som fløyte etc.Suppa blir ikkje dårlegare av det!
Obligatorisk etter suppa:Ein lang middagslur, for dette er god sovemedisin!

3 kommentarer:

solveig sa...

Denne skal vi merke oss!

Hildegard sa...

Ja fiskesuppe er godt, kan ikkje gløyme den du laga ute i Trovågen for mange år sidan. Tysdag (i dag)er fiskedag hjå oss, då kjem søstrene frå Eidsgata/skulen og får seg middag. Den yngste skal ha steikt laks, den eldste kokt torsk og raspa gulrot, noko besten og eg også likar godt.....middagslur til slutt + ein god kopp kaffi å vakne på! Eidabesta

Bjørg sa...

Eg har kopiert oppskrifta over i oppskriftmappa mi. Skal prøve ho når eg kjem heim.

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...