Dette er den boka eg oftast kikar i av dei eg har i hylla.
Fekk ho med "tanteungane" mine på Eid til 60-årsdagen.
Her er mange gode oppskrifter på tradisjonsmat;
fine bilde og kulturstoff i tilknyting til mat.
Det er frå denne boka eg har henta oppskrifta på fiskekaker m.a.
Det er gitt ut ei bok til om same temaet, men eg greier meg lenge med denne.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dagbok 2024: 23.april
Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...
-
Klokka er 17.15, temperaturen i skyggen er + 9 grader, men her i stova må det vere nærmare 30 grader når sola skin inn glasa. I dag var...
-
No har vi rikelig makrell til oss sjølve, enda om diverse naboar har fått sitt. Makrellen kan vi steike, men best likar vi den kald, kokt me...
-
Klokka slo akkurat fem (17.00), ute er det regn og grått og + 9 grader C. I dag har eg vore i full aktivitet heile dagen, noko som er helle...
4 kommentarer:
Eg har "Alle tiders
FJORDAMATMAT-til høgtider og
fest". Det er også ei svært gjennomarbeidd og god bok.
Mykje å lese! Du kan få låne henne i morgon.
Solveig
Takk for det! No les eg Rabarbrakrigen, mens krigerane fiskar.
No har eg endeleg fått meg lånekort på biblioteket eg også. Lånte 2 lydbøker, FRI av A.K. Elstad og ei krimbok av Tom Kristensen. Har Fjordamat-boka, men det blir dessverre mest pannekaker, pølser m/brød m.v. til ungane. Laga foresten fiskekaker her ein dag! Heimebaka brød og ofte fisk på oss 2 pensjonistane då. Eidabesta
Til Eidabesta:Eg lagar fiskekaker etter oppskrifta "Palebollar"side 156. Elles kan eg anbefale Nedlagt fersk sild/makrell frå same sida for dei som likar kokt,kaldfisk.
På side 140 finn du buda der vi kjøpte den store seien den gongen de var med oss.Eg har også laga Tynne sveler frå Eid på side 69. Lefsene som dei laga i Sula står på s. 61 under tittelen Lefsekling. Svigermor brukte å ha med slike når ho kom på besøk.
Legg inn en kommentar