lørdag, juli 13, 2024

Dagbok 2024: 13.juli



Klokka er no19.54, temperaturen ute er + 19 grader, og skodda sig lenger og lenger nedetter fjellsidene. Men det er opplett og eg høyrer lyden av plenklipparar -så det er vel nokon som vil bli ferdig til helga.Eg klipte plenen i går,men då var graset så vått at mykje gras vart liggande på marka. I dag klipte eg igjen og då fekk eg med alt. Eg klipte berre rundt huset, og ikkje skråninga.

Men det første som skjedde i dag var at Rasmus og familien reiste heim. Dei hadde eigentleg tenkt å vere til i morgon, men så var det så dårlege meldingar om veret, mykje nedbør, og Rasmus likar ikkje å køyre når det vert for mykje vatn på vegen. Eg ville no gjerne hatt dei her lenger, for det vart mykje jobbing, særleg for Rasmus, men han bestemte sjølv. Eg var veldig glad for at han og Einar fekk  tatt den veggen, slik at heile huset er måla.

Eg har jobba i heile dag, og eg likar å jobbe når eg sjølv får bestemme. Eg har ikkje rydda så mykje inne i huset, det kan eg gjere i morgon, men eg har vaska og "tromla" klede i heile dag og held  det gåande enno med handdukar og sengetøy. Det er no ikkje så mykje arbeid for meg. Men eg har altså klipt plen og så har eg reinska opp i blomsterbedda og ymse anna utearbeid. Det er det er likar best.

Eg lurte på om eg måtte vaske føtene i Klorin i kveld eller om eg kan utsette det ei stund til. Det er slikt som høyrer sommaren til-for meg. I dag hadde eg ikkje hanskar på meg når eg rota i molda , så hendene ser ut deretter, dei må kanskje få Klorin dei også

I morgon får eg  vere inne og rydde litt og kanskje gå på Vernet, har ikkje vore der sidan mandag.

Marit har vore på tur i dag, men er ventande heim kvar augneblink. Eg har passa Lollo og gitt henne mat.

Det var veldig kjekt å vere 6, minst, til bords i fleire dagar, det er Rasmus som sjefar når vi er i lag, og bestemmer kva vi skal ha til middag etc. Bra for meg for eg veit ikkje så godt kva dei likar, og det kan no vere bra for meg å ete noko som er litt annleis enn mine vanlege rettar.

Mykje av sommaren er oppbrukt, men vi må no håpe på fleire gode, varme dagar.

Eg ønsker alle ei god helg og mange fine sommardagar.



 




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 19.september

  Klokka er no17.45, temperaturen ute er + 20 grader og vi har hatt ein fin sommardag i dag igjen. Eg var på trening som vanleg om torsdagar...