mandag, november 20, 2023

Dagbok 2023: 20.november

 


 
Klokka er no17.44,det er mørke natta ute og minus 5 grader. Men til tross for kulden har vi fine dagar, i dag fekk eg sol inn i stova i10-tida, og det var heilt uventa. Vi forskar litt på sol for tida for vi har vel aldri hatt noko særleg sol i november før.I daga ar det varmt og godt i stva då eg stod opp, så den nye varmepumpa gjer jobben sin.
Eg hadde ikkje så mykje planar for dagen, men eg skulle i alle fall jobbe litt med spansken, og det har eg gjort, men heilt ferdig blir eg ikkje før onsdag morgon.
Eg har no tenkt å bake litt til jul , så eg tok ein tur på butikken for å kjøpe nokre ingredienser om eg skulle få lyst å bake noko, og sidan eg først var påkledd til å vere ute, tok eg ein tur på Vernet. Det var ikkje sol der heller i dag, men fint å gå tur. Det er ikkje snø på vegane, men tjukt lag med rim , som gjer at det kan bli glatt

Då eg kom heim att laga eg meg grønsaksuppe med pølsebitar. Eg hadde rydda litt i frysedelen på kjøleskapet og då fann eg litt av kvart.  Eg fann litt fuglemat også,så eg har laga julebord til småfuglane på altanen. Eg synest ikkje dei skal svelte i kulden, og dei set pris på maten, for den blir borte etter kvart, men så legg dei att små klattar med svart. Det er eg ikkje så begeistra for.
Det blir ikkje gjort så mykje når dagane eg så korte, og det er litt tidleg å pynte til jul. Eg ventar til advent. Men dørkransen må eg ha ut før.
I morgon skal eg på trening og då lyt eg fare ålene for Marit er ikkje frisk enno.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag

Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og  blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra fri...