lørdag, november 18, 2023

Dagbok 2023: 18.november


 Klokka er no 16.02, temperaturen ute er minus 2 grader, og det har vore ein fin dag med sol somme stader. Her eg bur er det fjella som bestemmer kva tid vi skal få sjå sola. Klokka 14, fekk eg så vidt sjå sola i Os-skaret. Eg kunne ha gått på Vernet då, men  før eg var klar, var sola borte, så det vart ingen tur i dag. Eg er mykje betre av "forkjølinga "no. Marit sende meg utstyr til å sjekke om eg har Corona, men eg syntest det var så innvikla at eg prøvde ikkje ein gong. Eg har aldri vore i stand til å følgje ei bruksanvisning. Og det betyr no ingen ting om eg har hatt Covid eller ikkje all den tid at ein kan få det att fleire gonger. På Hareid har både Solveig og Øystein Covid og begge har mista smaksansen, det samme er det med Olaug i Bergen.

I dag venta eg Ingeborg og Eirik hit. Ingeborg kjem ikkje heim til jul, så ho ville gjerne treffe meg no. Eg visste ikkje korleis dei såg på det, men opplyste om at eg kanskje hadde Covid. Det brydde dei seg ikkje om  og så kom dei alle tre, den tredje var dama til Eirik; ho heiter Nora, er frå Trondheim, men studerer jus i Oslo. Kjekt å bli kjent med henne også. Eg hadde ikkje kjøpt inn noko godt til helga og heller ikkje laga noko, for eg visste ikkje på førehand on dei torde seg inn. Men ei god husmor bør ha ein plan B-det hadde eg heller ikkje. Men eg kokte kaffi og hadde ein pakke med Kornmo og ein brun ost. Det fall i smak. Dei skulle no inn til Margrete og ete middag litt seinare.

Det er veldig kjekt å ha ungdommane på besøk, og bli kjent med dei som er nye i flokken. Eg har ein bra flokk no, men det kan komme fleire.

Eg hadde tenkt å lage meg middag no, men eg er ikkje svolten , så eg ventar litt. Eg har begynt så vidt på ein ny lest, dei som ville ha, fekk lestar med seg frå lageret mitt i dag.

Eg ser at der er mørke skyer på himmelen no, så eg veit ikkje kva vi kan vente oss. 

Eg reknar med at det blir strikking og TV resten av dagen og kvelden.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag

  Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og  blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra f...