onsdag, august 23, 2023

Dagbok 2023: 23.august.

                                                      Utsikt mot aust og Mosmarka

Klokka er no18.10, temperaturen ute er + 15 grader C -og i dag har det vore vått. Det skein litt opp ei stund på føremiddagen, så då gjekk eg ein tur på Vernet i dag også. Eg hadde ingen eksakte planar for dagen, sidan veret ikkje var heilt å stole på. Det frista ikkje å jobbe i hagen,  eg skulle kanskje ha vore bort med hageavfallet, men eg har berre 4 sekker og eg bør ha 6. Og så hadde eg veldig lyst å fare til Volda og kjøpe garn til lestar, men eg likar ikkje å køyre den vegen.osb.

Då fekk eg melding på telefonen at eg måtte betale ei rekning til Wattn. Det stod målarnummeret til målaren i kjellaren, og beløpet var ikkje så stort, så eg betalte, så var eg ferdig med det- trudde eg. 

Eg åt litt for å roe meg ned, og så bestemte eg meg for Voldatur. Veret var heilt håplaust, så det var å køyre med viskarane på fullt, men eg kom fram og fekk kjøpt garn med Ingrid, men eg fekk ikkje betale, for "kassa" var i ustand. Eg fekk med meg garnet+ telefonnummer slik at eg kunne vippse henne når eg kom heim, for eg hadde ikkje telefonen med meg. Stakk bortom Møre Konfeksjon og kika på det som var lagt fram til halv pris, og eg kjøpte ein sommargenser, som kanskje ikkje blir brukt i år.

Eg var bra nøgd med meg sjølv då eg kom heim, men det varte ikkje lenge. Så kom der melding på telefonen:"Har du glemt oss, Olaug?...." osb. Det var Wattn som ville ha meir pengar. Men det får dei absolutt ikkje før eg har vore i banken og snakka med dei. For det kan vere nokon som prøver seg. Ikkje veit eg. Det var beløp over 1000 kr dei ville ha.

No har eg skrive ned det eg skal seie i banken, så det ikkje blir noko tull. Eg har ein der nede som eg har fått hjelp av før, og han var grei, så eg håper han er der i morgon også. Eg hatar sånne pengesaker-det er det verste eg veit.

Eg har så vidt lagt opp eit lestebrot, så har eg i alle fall noko å henge fingrane i.



Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...