søndag, august 20, 2023

Dagbok 2023: 20.august

På første kvile-benken la eg meg litt bakover og tok bilde av himmelen.

 Klokka er no 17.20, temperaturen er + 22 grader C og det er meir og mindre skya ute. Med det samme eg stod opp i dag var det vått på gata og nokså overskya, men det vart finare etter kvart. I dag hadde eg ingen planar eller avtalar så eg visste ikkje kva som kom til å skje. Marit var reist på tur med Kjartan, så eg kunne ikkje rekne med henne. Eg fekk i alle fall plukka inn nedfallsplommene før diverse dyr hadde kasta seg over dei. 

Etterkvart, etter at eg hadde gått igjennom diverse Reels og korte videoar  kom eg i siget, og sette i gang både klesvask- og oppvask-maskinene. Så var det på med Hoka-sko og på veg mot Vernet. Søndags føremiddagane er der som regel ein del folk, og i dag trefte eg den gamle dama som eg snakka med for ei veke sidan også. (Vara-) ordføraren trefte eg også, ho og mannen kjenner eg etter kvart ganske godt. Eg møtte dei fleire gonger i dag , for dei vart hefta heile tida. 

Då eg kom heim var eg effektiv, eg tømde oppvaskmaskina og hengde ut klesvasken  mens potetene og kålen kokte. Så vart det verdens beste mat til middag, spekesild med poteter og kålstuing. Det er i grunnen mat som lagar seg sjølv. Eg har ikkje handla mat på fleire dagar, så no er det heldigvis nokså tomt i kjøleskapet. Så kan eg skrive ned det eg manglar og handle litt fornuftig for ein gongs skuld. Eg har ein tendens til å kjøpe ukontrollert.

Etter at eg hadde ete sette eg meg inn og såg TV, heilt til det var nokon som banke på ruta og vekte meg. Eg var på veg ut før eg kom på at vindusruta var  TV-skjermen. Og der var ingen som banka.

Eg vart litt lat etter all den gode maten, men det kan hende eg tek ein runde i hagen igjen, og plukkar opp plommer t.d. Der er masse plommer på Opal-treet i år også , slik det var for to år sidan. I fjor var det ingen som hadde plommer.

Eg har tenkt å henge meg på turen til Herdalsetra den 31.august.Det er i regi av Pensjonistlaget. Har ikkje vore så mykje på tur i år. 

Dei som er interesserte kan finne staden på data. Trur ikkje Marit blir med, for ho har vore der før.


Hestar beitar fredeleg nær elva. Eg ser på den som står nærast at han har noko svart framfor augene. Eg lurer på om det er "heste-solbriller".

Alltid når eg ser hestar som står slik ute, må eg tenkje på det nydelige diktet til Astrid Hjertenæs Andersen "Hestene står i regnet". Og i dag også måtte eg finne det fram og lese det (på nettet).
Lykke til for dei som startar skulegong  som elevar eller lærarar  komande veke.

Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...