mandag, juli 10, 2023

Dagbok 2023: 10.juli

Denne New Dawn klatrerosa er like gammal som tilbygget. Den har vore klipt heilt ned fleire gonger, men ho kjem att. Ho blomstrar stort sett heile sommaren.



Eg har tre ulike klematisplantar, ein mørk blålilla, som eg har på tre stader. ein lavendelblå og så denne rosa. Eg klipper alle heilt ned om hausten.

 

No er klokka 18.00. Temperaturen ute er + 24 grader, det er ikkje sol, men heller ikkje regnet som vi har venta på i heile dag, har kome enno. Det er deilig med varme utan sol også.

Eg har ikkje gjort mykje i dag: Eg var ute og renska litt ugras før eg køyrde Marit ned på legesenteret. Mens ho var inne med legen køyrde eg opp og handla på KIWI.

Då eg kom heim att laga eg glasuren til gulrotkaka og hadde den på, det vart rikeleg med godt "fyll".

Etter kvart leid det så langt at eg ville lage middag til meg sjølv. Det skjer ikkje kvar dag, men i dag hadde eg spekesild og det er det beste eg veit.

Fekk telefon frå ein mann(trønder) som kom med eit godt tilbod på TV- abonnement. Eg forstod ikkje bæra, men han viste til Gudmund som hadde tatt imot. Eg sa at han fekk ringe opp att når eg hadde nokon her som hadde greie på det. Eg gjekk bort og snakka med Gudmund etterpå og fekk litt orientering.

Etter at eg hadde somla rundt litt tok eg og gjekk ein runde på Vernet, Der oppe er det så godt når det er varmt, for der er alltid ein liten bris.

Oppvaskmaskina er ikkje heilt i form, men eg tenkte at kanskje "elektrikaren min" kunne hjelpe , så eg sende ei melding. Men har ikkje høyrt  noko frå han enno. Inn til vidare får eg vaske opp for hand, og er maskina kaputt, så passar det godt å kjøpe ny mens Rasmus er her. Det vart slik ein annan gong også.

No ser eg fram til å få heile Rasmus-familien på besøk i morgon.


No er det geitrams som blomstrar oppe på Vernet. Ikkje så veldig mykje enno, men det kjem meir. Elles var eg oppom vegen  og fann blåbær på tuene. Men dei var små og smaklause. I området ved elva kunne det vere mykje blåbær før i tida.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...