lørdag, juni 17, 2023

Dagbok 2023: 17.juni

 

Klokka er 17.35,temperaturen ute er +21graderC, det er litt vind men heilt nydeleg ver. Eg er glad for kvar fineversdag eg får. Det var skodde om morgonen i dag også, men den låg ikkje så lenge. Eg stressa ikkje med noko i dag, men eg står opp i rimeleg tid.I dag måtte eg dusje og vaske håret for å prøve å sjå litt skikkeleg ut når eg skulle på butikken. Eg var berre ned på KIWI, skulle gjerne ha vore i Vik og sett på livet-men ikkje åleine.

Eg laga meg grønsakmiddag i dag igjen, det er rå grønsaker med apetina ost. Det er noko av det beste eg veit, har det vanlegvis ein gong i veka. Denne veka vart det to. Eg tok ein tur opå Vernet i dag, og om der ikkje var så mykje folk, var det ein interessant tur. Der som før var berre jord og sand , stiller no med mange vekster og eg interesserer meg for alt som veks. Eg kjenner namnet på dei fleste ville blomar, men gras har eg ikkje greie på, kjenner stort sett berre timotei og kløver. Som før sagt er der no veldig mykje lupinar, og meir blir der frå dag til dag. 

Det er eigentleg ein hageplante som har speidd seg meir enn folk likar. Molda og grusen som ligg oppå steinane kjem sikkert mange stader frå, eg har sett fleire gyvlar t.d. og det er no også ein hageplante. Bringebær og bjørnebær veks vilt i dette området og no er dei også komne på Vernet. Elles er der no tepperot, smørblomst og svæve som ser ut som ein miniløve- tann. Mykje gule blomster med andre ord. Eg ser ofte skuleborn og lærarar der oppe, men eg veit ikkje om borna lærer så mykje om plantar no lenger. 

Då eg kom heim sat Marit ute på benken og passa hunden , så eg vart sittande der i lag med henne ei god stund.

Då eg kom heim att til meg sjølv vart det å sette i gang ein klesvask oså vatne stort sett heile tomta, eg er ikkje sikker på  om det var eit behov, men ein kan aldri vite.I morgon skal eg gjere som eg gjorde førre søndagen, eg skal klippe med saks og ikkje bråke. Håper fineveret varer nokre dagar til. No skal eg i alle fall ta meg ein kaffikopp.

God helg!


                                   Norge i raudt,kvitt og blått.

       

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag

Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og  blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra fri...