mandag, juni 12, 2023

Dagbok 2023: 12.juni

 Klokka er no 15.42, temperaturen ute er + 19 grader C, det er overskya og det har kome nokre regndropar. Eg har jobba heile føremiddagen, så eg fann meg litt mat , utan å gjere det innvikla. Eg var trøtt og svolten, så no sit eg og kviler. Så tenkte eg at eg like godt kunne skrive blogg i pausen.

Dagen begynte med at eg slo frå meg å fare ned på legesenteret og betale, for det kunne eg gjere på nettet. I staden tok eg og heiv ut golvteppa og dyna frå soverommet til altanen. Det var fint ver for lufting og vask.

Men det var no relativt fort gjort å vaske, så då gjekk eg ut og slo plenane opp mot gata, og rundt huset. Skråninga var det ikkje naudsynt å ta i dag.

Men eg har alltid eit eller anna som står på vent og i dag fekk eg gjort noko. Det vart ein god del rot etter takskiftet i fjor og eg har ikkje fått rydda opp i alt. Eg hadde begynt på beddet ved Urke-garasjen ein laurdag då Solveig kom på besøk.

Der er ei fin buske med lyslilla blomste, den har spreidd seg bort på naboen, så eg let litt av buska stå att, mens eg klipte ned alt som var på min eig-fordi den var heilt nedgrodd med  skvallerkål, så eg måtte gå litt brutalt til verks. Eg drog opp mykje skvaller, men noko stod att. I dag prøvde eg å få vekk meir før eg legt buska vekse opp att frå rota.

          Slik ser det ut no. Litt vanskeleg å skilje mellom skvalder og buske.
  
Slik ser resten av beddet ut. Det er her eg har tenkt å plante noko lengst oppe, der Rasmus saga ned ei gran i fjor. Eg har renska dette beddet før i år, men det er ei stund sidan.




Her ligg diverse rot enno etter takskiftet  m. m. Attmed kjellarmuren var det berre skvalder og skvalder, så verken klatrerosa og klematisen var  å sjå. Men her gjorde eg ein god jobb med å rydde opp i dag. Eg la der nokre ekstra heller for å kvele litt av skvalderen. Eg var akkurat ferdig då regnet kom.
No står tørketrommelen på. Eg brukar den berre når eg har sengetøy på vask.
Og så skal er strekke på senga. Eg veit ikkje kva meir eg finn på i dag, kanskje går eg tur på Vernet-eller kanske ikkje. Imorgon er det trening og då blir det vel til at vi handlar litt også





Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...