mandag, mai 15, 2023

Dagbok 2023: 15. mai

Klokka er no 16.08, temperaturen ute er + 13 grader C. Det har regna litt i dag, men det ser ut som det lettar opp etter kvart. Eg høyrer at naboane er ute og klipper plen, men eg klipte min plen før helga og treng ikkje klippe den meir før 17.mai.(Eller så kan eg klippe i morgon)

I dag sjukmelde eg meg sjølv, ikkje fordi eg er sjukare enn før, men tenkte det gjorde godt med ein "fridag". Eg måtte ta meg av ein klesvask, elles  har eg ikkje gjort så mykje . Føremiddagen gjekk med til å øve på AFRIKA på gruble.net, og no trur eg at eg kan skifte over til ein annan vedensdel. For nokre år sidan kunne eg alle landa i verda. Men kunnskapen sat ikkje fast no. Når eg ikkje studerte Afrika hosta eg. Å hoste er travelt og tidkrevjande og eg likar det ikkje.Men det stilnar litt utover dagen.

Når eg hadde fått hosta nok tok eg ein dusj for å friske meg opp. Og så har eg hatt på You tube og høyrt gamle fine songar med Elvis, Tomren og andre som eg likar. Det er fordelen med å bu åleine-ein kan spele kva ein vil, så mange gonger som ein vil. Og viss eg vil ha det skikkelig fint, så kan eg sette på You tube på TV-en. Eg kan ha fine konsertar her heime-gratis.

Eg vil ikkje at Marit eller andre skal komme på besøk, for eg redd for å smitte folk no rett før !7. mai. Marit spør om eg har feber, men det veit eg ikkje, sist eg hugsar at eg hadde feber var i 1958 -då Asiasykja herja. Eg har ikkje febermålar ein gong. Eg kjøpte ein då Nils var sjuk, men den virka ikkje.

No lurer de vel på kva bildet mitt i dag skal handle om. Jau, det skal eg seie. Eg rotar mykje i mold og jord og alt muleg. Det går ut over neglene mine blant anna. Eg går nesten alltid rundt med øydelagde negler, sprukne og brotne.Eg kan ikkje bruke farga neglelakk for då måtte eg male kvar dag. Eg tenkte eg skulle kjøpe lakk utan farge og gjekk inn på butikken til Mariann og spurde etter fargelaus lakk."Då vil du vel ha ein slik som reparer neglene då? Sa ho, og kom med den som de ser å bildet. OG den var ei FUNN. Ein kan ta fleire strøk oppå kvarandre for at det skal bli enda sterkare. No har eg høyrt at folk kan tene pengar på å reklamere på nettet, så kanskje eg kan begynne med det.

Plenen min er ikkje så veldig stygg etter vinteren. Dei lysebrune flekkane er mose, og dei skal er få bukt med når eg begynner å gjødsle. Etter 17.mai må eg gå inn for hagearbeid. Eg hadde ikkje planlagt å bli så skrøpeleg no, men det går vel over, Eg skal ikkje på trening i morgon, for eg treng ikkje å fare rundt med smitte.

 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...