onsdag, januar 25, 2023

Dagbok 2023: 25.januar


Klokka er no17.02 , temperaturen ute er +5 grader. På varselet på PC-en står det: "Regn og snø"- men på vermeldinga har dei meldt snø berre i høgda. Det gode med regnet er at ein slepp å moke og så er det heller ikkje så kaldt.

I dag var det heimedag og eg skulle prøve å få gjort litt skikkeleg husarbeid. Det er litt vanskeleg for den lyse stunda på dagen varer ikkje så lenge-og så er eg heller ikkje så ivrig etter å få gjort noko. Det var heilt annleis i fjor, men eg veit ikkje kva grunnen er til det.

Men eg sette no inn litt krefter for å få rydda opp litt og så støvsuga eg alle teppegolva, sette på ein klesvask og la i hop den førre. Ikkje mykje å skryte av-og det gjer eg heller ikkje. I dag laga eg skikkeleg middag, dvs,. eg tok resten av Brudevollmåren og varma opp. Eg gjentok suksessen frå førre veka og laga stappe av potet, rabbe og gulrot. Det er ei god oppfinning. 

Eg  heldt på å koste ute i garasjen, men måtte ned i tilbygget etter kost og brett. Då fekk eg ei kjensle av vår, der eg gjekk på grønt gras. Eg såg diverse plantar som skulle vore klipte etc. og begynte å føle på at det var tid for hagearbeid. Men eg vart søkkvåt på beina etter å ha gått ute i crox. 

Etter middagen vart eg fryktelig trøtt, som vanleg, og sette meg inn i godstolen og sov aldri så lite. Det er vel det som heiter høneblund, men eg vakna fort igjen og såg litt TV. TV og strikketøy kjem det vel til å bli resten av kvelden også.

Eli er i Spania, men når dei kjem heim att blir det vel spansk igjen, så eg må vel snart ta fram boka og repetere litt. Det går nokså lett inn, men enda lettare ut-det vi lærer. I morgon er det trening og eter treninga skal vi hamstre-kaffi om ikkje anna. Apropos så skal eg sette på kaffien no.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...