lørdag, januar 14, 2023

Dagbok 2023: 14.januar

 

Klokka er no16-00 og temperaturen er minus 5 grader C--

Med det samme eg skreiv overskrifta her, var det noko som datt ned i tenkeboksen min .14.januar? det må vere einkvan i slekta som har fødselsdag i dag! Kan det vere Roar? Eg sjekka  -og det var det. Då er han alt blitt 55 år, det er ikkje til å tru. Han vart fødd same året som Margrete.
I dag hadde eg program for dagen. Eg stod ikkje direkte tidleg opp, men ikkje så seint heller. I dag såg eg fram til besøk av Einar, han ville komme til middag. I dag gjorde eg det lettvint; eg tok fram medisterkakene frå Gilde som eg hadde kjøpt til jul, og så var det berre å brune saus og skrelle poteter. Då eg hadde gjort det, tok eg ein tur på butikken, og i dag hadde eg handleliste og kjøpte berre det er skulle-i alle fall nesten. Dessutan panta eg flasker. Einar kom som avtalt, vi åt middag og til dessert vart det berre småkaker (kjøpt til jul) og kaffi- 


Eg utnyttar alle som kjem på besøk. Alle må hjelpe meg med noko eg ikkje greier åleine. Eg hadde ei lang liste først i veka, men mykje har eg fått til sjølv, og så skjer det at noko blir bra -heilt utan hjelp-. 
Men bytte pære i utelampen, det såg eg meg ikkje syn med, høgt heng den og glatt er det på trappa. Einar prøvde å få laus glaskuppelen , men den sat fast, kanskje på grunn av frost? Eg såg nærmare på lampen som har hange der i mange, mange år. Eg meiner at heile lampen må skiftast ut, så då får vi ta der derifrå. Det er ein lysstolpe rett over gata , så her blir aldri heilt mørkt. Så må eg berre finne fram til nokon som sel slike lampar.

I 10-tida i dag skein sola på himmelen i aust, ho var ikkje så høgt på himmelen at vi såg sjølve sola, men noko av sol-lyset kom heilt inn i stova. Det er ikkje så lenge att no før vi får sjå heile sola ei stund mellom klokka 10 og 11.

                                       Slik såg det ut i stova i dag

Det er fint og lyst ute med snø og sol, men kvelden kjem fort. Klokka er ca halv 5 og det skymest fort no. Det vart ikkje turgåing i dag heller, men i morgon.............viss det er same fine vêret- Eg har fyrt i omnen, slått av  varmepumpa og sett på oppvaskmaskina, og no skal eg snart legge opp eit lestepar og strikke av garnet Solveig kom med i går- Sjølv strikkar ho nydelege kofter og genserar, men eg synest det er heilt greitt å strikke slikt som blir fort ferdig.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...