fredag, oktober 21, 2022

Dagbok 2022: 21.oktober


Denne ildtoppen fekk eg av Solveig i dag, litt spent på korleis den er på farge nåblostrane sprett ut. Eg har ikkje leita opp pyntepotte enno.


Klokka er no 20.30 temperaturen er +3 grader C og det har vore ein fin solskinnsdag.

Men dagen starta litt dårleg for meg, fordi eg var så låk i ryggen. Eg greidde å ta fredagsvasken med litt hjelp av tablettar, og seinare tok eg ein tur til Vik og handla på ALTI, matvarer kjøpte eg på Kiwi på heimvegen.

Eg vart sittande nokså lenge med sudokuen i Møre Nytt, så kom Solveig som planlagt. Ho hadde med seg garn og blomst så no kan eg strikke meir lestar. Solveig hadde kontakt med Hilde på Eid og vi fekk vite at gravferda blir neste fredag klokka 12, Det blir eg og dei tre barna mine som reiser herifrå. Rasmus ringde og sa at han ville ordne arbeidstida si slik at han kan reise heimanfrå på torsdag og drive litt undervisning herifrå. Det er slikt som går an no for tida. Eg ser fram til at han skal komme, sjeldan eg ser han, sidan han er så langt borte. 

Det er mange i storfamilen til Svein eg ser sjeldan, berre synd at det skal vere i ei slik anledning vi skal møtast-

Eg synest at gravferd er fryktelig trist, men etter gravferda må ein berre leve vidare så lenge ein kan. Ingen lever evig her på jord.

Som sagt så var vi berre to søsken, og no er det berre eg att av den vesle familien vår. Men vi har mange etterkomarar, Svein og eg. Begge fekk vi to jenter og ein gut, alle 6 vart fødde  frå 1963-1969.Mamma fekk eit nytt barnebarn kvart år med unntak av i 1967.

Eg har 11 barnebarn, 3 jenter og 8 gutar, det samme har Svein. Også dei er nokså like i alder.

No er Svein borte, men har mange etter seg. Og mange bur på Eid. Det er bra for Bodil vil eg tru. Eg tenkjer på dei heile tida.

I morgon kjem Margrete med tørketrommelen som har stått borte på El-kjøp, eg kjøpte og betalte den i sommar då Ramus var her, men Margrete skulle ha samme sorten så eg let min stå att til ho og Svein Nordal hentar begge-

Eg er betre i ryggen no enn eg var i dagmorgon, men eg har no tatt smertestillande.

Ønsker alle ei god helg. Ha det så bra som de kan !


Dette bldet av bror min har sonen hans lagt ut på FB, så då låner eg det.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...