tirsdag, juni 28, 2022

Dagbok 2022: 28. juni

Klokka er no 17.40, temperaturen ute er + 20 grader. 

 Det er overskya, men opplett.

I dag var det trening, det gjekk bra til tross for at foten ikkje var heilt god.  Vi er tre nordfjordingar på gruppa, ei frå Stårheim og ei frå Olden, og så eg. Brita er frå Olden, og i dag fortalde ho at ho hadde hatt besøk av bror sin, og då hadde ho servert kryddersild, slik som eg likar så godt. Broren hennar likte den godt at han for på butikken og kjøpte 6 pakkar med seg heim til Olden- så det er ikkje berre eg.....

Eg handla på heimvegen, og i dag vart det grønsaksalat med fetaost til middag. Det må eg ha ein gong i veka. Eg skulle sjå serien min , men eg var så trøtt at ev sovna fleire gonger. Eg er framleis trøtt og sovna litt då eg skulle sjå nyheiter kl.17også.

Men eg har ikkje eigentleg lagt på latsida, eg har klipt heile skråninga og det var nokså tungt og vått. Eg måtte klippe litt for hand også, og så flytta eg på granstammane såpass eg fekk klipt der også. Men no skal eg ikkje klippe meir plen denne veka. Eg har vaska ei maskin med klede og hengt ut, men det er no ikkje så mykje arbeid. I morgon kan det hende eg køyrer på VØR og tømmer sekkane mine. Og så må eg kjøpe bensin både til bilen og klipparen. Det får ikkje hjelpe at den er dyr-bensinen altså.

Eg må studere diverse tørketromlar på nettet før eg kan handle. I dag var eg bortom gravplassen og sjekka. Der trengst det nye blomster. No skal eg ha raude begoniar, det er det som andre anbefaler, for dei toler godt regn.

No er eg ikkje så opptatt med arbeid at eg ikkje tek imot besøk. Det meste kan settast på vent -så eg ser gjerne at døtre og barnebarn etc. ser innom ein tur. Viss de seier i frå på førehand, kan eg lage sveler t.d. Eg har ingrediensane.

No skal eg ut og sjå om eg finn noko å ta bilde av. Nedanfor garasjen er der to potteroser som eg har planta ut. Ei gul som eg fekk av Einar då er vart  81, den er stor og har mange knuppar, men eg veit ikkje om den kjem til å blomstre så mykje. Den andre er ei som eg planta på grava og tok heim etterpå, den er mindre men ser friskare ut. Storkenebb-plantane står veldig fine no, og peonane er snart klar for å sprette ut.Eg skal snart på Plantasjen også.


Denne rosebuska kjøpte er 22.juli i fjor, det er den friskaste rosa i år.






                                  Rosa Mayesii er delvis avblomstra

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...