søndag, mai 22, 2022

Dagbok 2022: 22.mai

 

                             Stemorsblomstrane blir finare for kvar dag


Klokka er no 19.05, temperaturen ute er + 17 grader C, det har vore lettskya og mykje sol i dag.

I dag vakna eg opp med mykje verk i venstrefoten og hofta + ryggen, det var så viddt eg greidde å gå over golvet. Men underet skjedde i dag også, etter eit par timar var eg i god form. Det er å vere i ro som gjer vondt.

Eg såg på den store skåla med mislukka graut frå i går, og tenkte eg kunne prøve å lage rislappar, eg fann oppskrift på nettet, men eg syntest ikkje det vart så godt. Så eg laga ikkje mykje.

Marit og eg hadde planlagt tur til Plantasjen i dag, og kl.12.30 for vi av garde , i min bil denne gongen, fordi eg skulle kjøpe bark på tilbod 299,-kr for fem sekker. Eg treng ikkje så mykje,men kven veit kva eg kan finne på. Eg greidde ikkje å hive 5 sekker inn i bagasjerommet-ikkje med den ryggen eg har no. Men der er ein veldig søt og kjekk liten "Kineser" der borte som lasta inn. Eg har snakka med han før og han er alltid så hyggeleg.

Då eg kom heim planta eg prestekragar i kjøkkenkassene mine, og sådde blomkarse langs kanten. Eg hadde kjøpt frø for ei stund sidan. Og for nokre frø!!! EG har litt kjennskap til blomkarsefrø, og dei plar ikkje sjå slik ut. Bitte små og ruskete-ikkje var der mykje i pakken heller. Eg hadde kjøpt ein annan blomst også, som eg planta i ei krukke. Så gjekk eg opp til Marit og sat på benken og såg heim att- Då eg gjekk ned att tok eg opp nokre løvetann, Apropos, så har eg aldri sett så mykje løvetann på alle marker  som det er i år.

Til middag i dag, kokte eg poteter og så vart det spekesild, eller rettare sagt nydelig kryddersild frå Coop.

Marit og eg hadde diskutert kva eg kunne gjere med grauten min, og blitt samde om at den kunne gå i brøddeigen. Så etter middag sette eg brøddeig - og mens  den heva, las eg spansk. Brøddeigen heva seg veldig og var langt frå fast å jobbe med, eg måtte bake inn meir mjøl, men no er brøda i omnen og eit brett med bollar står til heving. Får no håpe at det vert brukbart, ein skal ikkje fare stygt med maten!

Denne dagen har gått fort og greitt, og eg har vore bra heile dagen, men viss eg set for lenge i ro, då får eg svi. Eg har ikkje gått på Vernet i dag, men det kan hende eg må klippe plen i morgon.

              Ser litt pjuskete ut-men det blir betre etter kvart-trur eg.


Marit og eg kjøpte oss kvar sin slik, eg trur den heiter "Japansk myrt"eller noko liknande. Den har bitte små rosa blomster, og ein veldig fin grønfarge.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...