mandag, mai 16, 2022

Dagbok 2022: 16.mai


Klokka er no17.55, temperaturen ute er + 15 grader, og sola har skine frå skyfri himmel i heile dag. Eg var så tidleg oppe at eg fekk oppleve å ha sol på kjøkkenet også. Det er ikkje så ofte. Etter frokost + serie etc gjekk eg ut og begynte å arbeide, Det var plenstykka opp mot vegen som måtte pyntast litt til 17. mai. Eg tok først løvetannrøtene, så tok eg beddet og til slutt klipte eg graset både der og borte ved postkassa. Meir hadde eg ikkje tenkt å klippe i dag. Eg gjekk inn og fann meg mat og drikke før eg la meg ut på altanen på solsenga med lydbok på øyra. Eg trur at eg sovna ganske fort , for klokka hadde gått eit stykke då eg vakna. Det er ikkje så rart at eg sovnar om dagen for eg vaknar veldig tidleg om morgonen, i dag stod eg ikkje opp før eg vakna for tredje gong og då var klokka sju- eg legg meg ikkje tidleg om kvelden heller.

Eg hadde tenkt å halde fram med å ta opp løvetann-røter nedafor huset, men så hadde graset vakse så mykje i løpet av dagen at eg ville klippe rundt huset også, og det gjorde eg, så no er det berre Skråninga att og den får eg ta på onsdag-trur eg. Dermed held eg meg til tradisjonen om å klippe to gonger før 17.mai. Når eg lukar og tek opp løvetann etc. får eg vondt både i ryggen og føtene, men å klippe plen går heilt fint, men eg skal ikkje gå tur på Vernet i dag/kveld- 

Det var to eg skulle ønske var litt nærmare: Wenche med hekksaksa og Rasmus med motorsaga.

Marit og eg har ikkje tenkt oss ril Vik i morgon, vi har ikkje rygg og føter til å labbe rundt. Eg har ikkje kjøpt inn noko godt heller, men eg har is og kaffi om nokon skulle forville seg inn.

No skal eg tømme oppvaskmaskina og rydde litt, men i fineveret bryr eg meg mest om å ordne ute. Eg ser fram til å plante og så litt av kvart, gartnaren på Eid sa alltid at ein ikkje skulle plante noko før 17.mai. Eg ventar litt til eg ser kva som kjem att og kva som må fornyast.



Då vil eg ønske alle ein fin 17.mai. Det er tre år sidan sist vi feira- og i år feirer vi fridommen vår, mens andre er i krig. Det gir i alle fall meg litt å tenke på.

Eivind Trovåg har fødselsdag på 16.mai- og no er det 20 år sidan han kom til verda. For tida studerer han realfag i Tromsø , men får vel snart reise heim på ferie.

Dette er heile familien til Rasmus. Bildet blei tatt i fjor sommar på moloen i Trovågen. Eivind er nr. 2 frå venstre-og den høgaste i familien.

Gratulerer med dagen Eivind!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...