torsdag, mars 24, 2022

Dagbok 2022: 24.mars


 Klokka er no 16.33, temperaturen på trappa er + 9 grader. Eg har ikkje vore så mykje ute i dag, men eg ser at det har regna. Eg vakna grytidleg i dag og verkte i heile kroppen, eit teikn på at det er vått vêr . Eg kom meg no opp og fram, som alltid, og etter kvart kvikna eg til og fekk dusja og kledd meg i treningsklede. 

Eg skulle sjekke telefonen for å sjå om bilen var ferdig, og då låg der melding om at fysioterapeuten ikkje kunne ta imot oss i dag fordi ho måtte vere heime med eit sjukt barn. Heldigvis låg der ei melding om bilen også, at eg kunne få hente den. Både Marit og eg hadde tenkt å handle på Spar i dag, så ho køyrde nedover og eg fekk att bilen min før vi kom på Spar. Eg handla ganske mykje i dag, men  det er alltid noko ein ikkje har kjøpt, så no må eg skrive ei liste til neste gong eg skal på butikk.

Då eg kom heim såg eg dagens episode av "To liv" før eg sette i gang med å bake litt. Det er ikkje så ofte det blir gjort, men i dag fekk eg laga ei gulrotkake og ei prinsessekake. Baking er ikkje det eg likar best, for det blir så mykje rot, og sjølv om eg likar å rydde og vaske, så er det ikkje så veldig kjekt. Dessutan merkar eg godt at eg er gammal og blir fortare sliten enn før. -Til slutta laga eg ei røre og steikte pannekaker til middag. Etter at eg hadde rydda opp att, sette eg meg inn til TV-en med kaffikoppen og sovna nesten- men berre nesten i dag. Eg har plugga inn att fryseskapet i kjellaren for å ha plass til kaker, så får vi sjå korleis/om det virkar.

Naboane reiste til Bergen i dag, og eg har tatt på meg å ta inn posten, og å halde liv i ein hortensia og nokre andre plantar. Post var det ikkje i dag, men eg var bort og så til hortensiaen. Tok ein liten runde i hagen min og såg om der var noko liv. Det var der, men det er litt snautt på plenen no, med berre eitt plommetre, på det meste var der 5. Dei fleste har velta over av ver og vind eller krepert av andre grunnar, berre eitt har eg saga ned med vilje. Det som står att er temmeleg skamklipt, og eg har gjort det sjølv. Likevel er der ei grein som skulle ha vore stussa. Elles så kjem det fram meir og meir krokus, så dei likar seg visst her.

Eg skal ikkje gå tur i dag, får ta ein kviledag og sjå om det hjelper på rygg og føter. I morgon er det fredag og vaskedag. Det har i grunnen vore mykje styr denne veka, så det var heilt greitt å få "fri" i dag. No skal eg ha med ein liten spansktime, for vi fekk streng beskjed om å jobbe fram mot siste timen i vår,l

leksa er å fortelje om landet Spania- på spansk, sjølvsagt.

                          Gullbusken har overlevd denne vinteren også


Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...