lørdag, desember 04, 2021

Dagbok 2021: 4. desember

Klokka er no17.08, temperaturen ute er  + 1 grad, det var +2 tidlegare i dag. De er stor skilnad på +1 og minus 10 som vi hadde før i veka. Eg verker i ryggen og hofta om natta, så eg må ofte ta smertestillande for å sove. Eg trur det kjem av at eg sit så mykje i ro og strikkar om kveldane. Så i dag bestemte eg meg for å vere litt meir fysisk aktiv. Eg måtte dusje og vaske håret før eg kunne fare nokon stad, men då det var gjort køyrde eg på butikken og handla. 

Då eg var heime att, bytte eg på meg piggskor og gjekk ein runde på Vallabøen, heilt åleine. Eg gjekk i minst ein time; det er litt tungt å gå med piggar, men det gjorde sikker godt.

Eg hadde tenkt ut kva eg skulle gjere i dag, men først måtte eg ha litt mat og så ein episode av serien- for å kvile beina litt. Deretter laga eg ein relativt stor porsjon med kjøttkaker slik eg hadde planlagt. 

Eg hadde også planlagt å lage ei gulrotkake til, eg har ei frå før. Det gjekk relativt greitt det også til kaka var komen i omnen. Det einaste var at eg syntest den såg litt lita ut. Då ser eg at dei 3dl med olje som skulle vere i kaka står att på kjøkkenbenken. Eg tok forma ut att og rørte oljen ned i deigen, eg lærte no slike knep dei åra eg hadde skulekjøkken. Eg syntest det blei litt tynt så eg lurte på om eg hadde gløymt mjøl også, men mjølboksen sto på disken med loket av, så eg må no ha hatt mjøl i deigen, men for sikkerheits skuld rørte eg inn litt mjøl også. No er kaka ferdigsteikt og ser heilt normal ut. Eg har rydda kjøkkenet og vaska opp. Eg er litt surrete oppi haudet somme tider, og så har eg visst eit matra som seier:

" Fort og gale. " Det gjeld heldigvis ikkje for bilkøyring-i alle fall ikkje alltid.

Eg handla berre på KIWI i dag, for laurdagane er det så mykje folk i Vik ,og dei kjem alle stader frå, så ein risikerer å bli smitta. 

Eg har enno ikkje greidd å løyse sudokuen i fredagsavisa, så denne gongen må eg visst gi opp. I så fall blir det første gongen. 

I  morgon er det andre søndag i advent og eg har ikkje tent eit einaste lys enno. Heller ikkje har eg fått opp dørkransen og lysa ute. Men no er datamaskina på veg frå Kongsberg og då kjem Helge, og han hjelper meg med alt.


PS:Eg tok att sudokuen og begynte på nytt. Då kom eg i mål.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...