onsdag, november 17, 2021

Dagbok 2021. 17.november

Her sit eg no! Klokka er 17.30, temperaturen ute er+ 3 grader og det regnar, det har det gjort i heile dag. Det har ikkje vore heilt lyst i dag, så eg har fått prøvd meg på mørkekøyring- og det har gått bra. No er det bekmørkt ute.

Eg køyrde heimanfrå første gongen kl.10.30. Vi hadde det kjekt på hotellet- og spanskkurset. Mange av dei damene eg har gått i lag med før, har slutta, men no har eg fått meg to nye venninner, Olaug Pernille  og Unni. Unni er interessert i strikking. I går hadde ho vore på kurs på Brudavollen og lært om strikkakleda til fiskarbonden i litt eldre dagar. Sjølv strikkar ho mykje lestar, men ikkje den sorten som eg driv med. Hennar er reine kunstverka, eg fekk sjå bilde på telefonen hennar-og det var kunst rett og slett. Eg spurde om ho teikna opp mønsteret først og det gjorde ho- på ruteark. Eg sa det til henne: "Du må gi ut bok!"

Etter spanskleksjonen var eg nedom Alti der eg bestilte klipp hos samme dama som klipte meg sist. Då var eg så fornøgd med sveisen. Eg skulle komme tilbake kl.14.45. Var innom Europris, og med det samme eg kom inn "fauk" høgre høyreapparatet  ut og landa på golvet. Heldigvis merka eg det med ein gong og plukka det opp- og la det i jakkelomma-trudde eg. Då eg kom heim fann eg det ikkje att, og vart skikkeleg redd for at eg hadde mist det. Eg leita både her og der, til slutt i veska mi- og DER låg det. Eg vart så letta at det er "ubeskriveleg".  Eg trudde eg hadde lagt det i lomma, men så hadde eg altså ikkje det.

Eg var heimom og skifta litt klede før eg for ned att til frisøren, og vart klipt både lenge og vel. Eg var innom butikken til Mariann etterpå, og ho kunne fortelle kvifor frisøren er så flink å klippe kort hår. Ho er nemleg utdanna herrefrisør. Når eg klipte meg no reknar eg med å vere passeleg utvokst til jul.

I dag har eg ingen ting gjort heime, men i går kveld pussa eg alt sølvtøyet-til jul. Eg har heller ikkje vore på Vernet, men i morgon blir det trening, sidan lunsjen hos Tone vart utsett -på grunn av at dottera hennar er korona-smitta. Det er ikkje sikkert at vaksinen som eg har fått virkar så mykje lenger, men eg skal få ny den 24.nov.Det er vel neste onsdag? Den 25 er det pensjonistmøte. 

Elles har eg fått melding frå Margrete om at ho har ordna ut med trumf- ho har snakka med dei i telefonen og alt skal vere i orden. Gode hjelparar er gode å ha.



 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...