onsdag, august 18, 2021

Dagbok 2021: 18. august

Klokka er no 16.50, temperaturen er + 17 grader, det er opplett no, men det har regna før i dag, og det kjem vel fleire byger. Eg har litt problem med å komme i arbeid om morgonen når eg ikkje kan gå ut og begynne der.Så i dag sette eg meg beint ned og høyrde ferdig lydboka eg heldt på med. De kan lese om den under dette innlegget. No nå eg no unnskylde meg med at eg har ikkje lagt så mykje på latsida før i sommar. I går klipte eg ikkje plen, for det var ikkje så mykje gras. I dag var det meir gras, men altfor vått til å klippe. Eg hadde bestemt på førehand at i dag skulle eg rydde og vaske på "Roserommet". Når ein har eit rom ståande der ingen oppheld seg verken dag eller natt, har det lett for at ein brukar rommet til oppbevaring av alt muleg for å sleppe å springe opp og ned i kjellaren t.d. Då vi budde på Melle hadde vi eit"rom" på trappa der vi kunne ha kostar, bøtter etc. Eg har ofte ønska meg ei bod der eg kunne ha slike ting, pluss gardintrapp, strykebrett, steiketakke osb. Ei bod som ikkje var i kjellaren, altså. Eg HAR bod i kjellaren og den er fullstappa, det samme er garasjen, loftet og eigentleg heile huset.Vi var ein familie på 5, og då trong vi både det eine og det andre, no er her mykje som eg ikkje treng når eg er her åleine.Eg sette også på vaskemaskina før eg tok turen på Vernet mellom kl. 13-14. Då eg kom heim laga eg gryterett med ris. Marit og eg kjøpte nokre Toro-posar på tilbod på Spar. I dag vart det "Orientalsk gryte" på meg. Ikkje så veldig smakfull akkurat, eg skulle vel gjort som det stod på posen,krydra med estragon og frisk ingefær. Etter at eg hadde ete vart det kvilepause ei god stund før eg kom i sving igjen, med meir klesvask, risting av teppe etc. etc. No skal eg ut ein tur og sjå kva eg skal ordne opp i der. Bilen min var i orden i dag tidleg, så no kan eg fare der eg vil.I morgon er det trening igjen, og då går mykje av dagen vekk. No kjem sola inn glaset her, så no må eg komme meg ut.Plommene begynner å få farge, men om dei vert etande, veit eg ikkje.
Der er masse bær på Svartsurbærbuska i år også, men dei er ikkje heilt modne enno.I fjor kom det ein hær med fuglar (Sidensvans) og tok alt på eine sida av buska, dagen etter kom dei att og tok andre sida. Desse bæra er ikkje så veldig gode, men ingen andre bær inneheld så mykje C-vitamin og antioksidantar som svartsurbæra. Ei eg trenar i lag med fortalde at ho hadde ein heil hekk, og ho laga gelé av safta-den var veldig god, sa ho, særleg til ost.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...