mandag, mai 31, 2021

Dagbok 2021: 31.mai

Klokka er no 19.40, temperaturen ute er + 20 grader, sola skin og det er varmt og godt ute enno. Trur dette har vore den finaste dagen hittil i år, ingen kald vind. Då eg stod opp for første gong i dag morgon var klokka ca 6 og skodda låg langt ned i fjella. Eg la meg til å sove igjen , men stod opp klokka 7.30, då var det enno skodde. Eg hadde lasta inn i bilen i går det eg skulle ha med på VØR ,der opnar dei klokka 8, men eg kom no litt seinare. Eg parkerte og fekk kvitta meg med hageavfallet. Der var nokre karar som heldt på å koste, og heilt typisk mannfolk stilte dei seg opp for å sjå når eg skulle rygge-for kvinnfolk kan ikkje det!. Eg rygga heilt fint, men då eg såg i speilet, såg eg at eg køyrde med ope bagasjelok-kanskje det var det dei flira av? Men eg lest som ingen ting og køyrde inn i "huset" der vi leverer boss-og begynte å tømme bagasjerommet-dei måtte no forstå at det var med vilje eg ikkje hadde late att.Nok om det eg fekk utretta det eg skulle og køyrde heim. Men sidan eg hadde så god tid, køyrde eg bortom gravplassen og vatna blomstrane på grava. Dei såg rimeleg bra ut.I dag hadde eg bestemt meg for å ta beddet nedanfor tilbygget, for no var løkblomstrane ferdige. Eg reinska beddet for ugras og laga til strengar som klematisane skulle klatre i og fylte på med ny mold. Så skar eg vekk grastova som hadde krope innover hellene, og snudde hellene med andre sida opp.Det var ein heil jobb. Til slutt vatna eg og spylte hellene før eg vatna heile resten av hagen. Det går så fint å vatne når eg har så lang slange.
Veggen ser malingslitt ut, men det er feil, for Einar mala her sist laurdag. Til middag i dag vart det ein ny rett: "Grillpølser a la Taco" -dvs. at eg steikte grillpølser og åt dei med ei loffskive og salaten som var att av Taco-middagen til. Taco-saus blanda med rømme er kjempegod dressing til. Berre prøv! Etter middag la eg meg ut på altanen på solsenga og eg trur eg sovna ei stund-ikkje rart når eg står så tidleg opp. Litt seinare kom Marit ned og inviterte på kaffi på altanen. På altanen hennar er det skikkeleg varmt,så i dag var vi verkeleg kjent på sommaren. I morgon skal eg på styremøte hos Eli klokka 12. Eg skulle eigentleg vore på trening då, det må eg skofte, men eg har lova å køyre Marit ned. Så kan eg ev. gjere andre ærend før eg skal til Eli. Eg har nettopp sett nyheiter og ser at Trondheim har stengt ned-eg veit ikkje om Eirik har kome heim eller om han er der oppe.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...