torsdag, mars 04, 2021

Dagbok 2021: 4.mars

Klokka er no 16.40 og temperaturen ute er berre 1,5 grader C, tidlegare i dag var den oppe i +4 grader. Det var ikkje uventa at det hadde kome ein god del snø i natt for det låg alleriede kvitt då eg la meg i går kveld. Marit og eg hadde ein samtale før vi kutta ut treninga i dag; ho var giktisk og eg orka ikkje både å moke snø og trene. Eg synest eigentleg det er ganske kjekt å moke snø når det ikkje er altfor mykje og eg kan ta tida til hjelp. Eg fekk no moka tunet nokonlunde og tok ein tur med brettet nedom huset, såpass der vart ein veg. Leigebuarane moka fram sin eigen bil og litt rundt.
Då eg kom inn att gjekk eg løs på ein jobb som eg eigentleg kvider litt på. Ned med alt som er i hyllene på "datarommet", vaske hyllene , tørke støv av bøkene og få alt på plass igjen. Det som er mest utfordrande for meg er å klatre opp og ned i gardintrappa, det blir eg trøtt i beina av. Ikkje berre hadde eg bøker opp og ned, nokre sette eg i hylla på stova, etter at eg hadde flytta alle kokebøkene mine hit. Eg skulle i grunnen ha vaska ned heile rommet, men eg orka ikkje meir i dag. No er det verste unnagjort-kanskje. Klokka var 15, då alt var på plass igjen, og då var det tid for middag.I dag blei det berre brødskiver, men det er heilt i orden.
No har eg kvilt meg litt med strikketøy og TV, og det blir vel ikkje gjort så mykje meir i dag. Rasmus og familien har vore på hytta i Telemark siste dagane, dei kom heim til Kongsber i går.. I dag fyller minsteguten, Ingar, 11 år; han er den yngste av dei 11 barnebarna mine; Einar er eldst, han blir 34 år i juni.I morgon er det fredag igjen, vekene går utruleg fort.At det er torsdags-kveld betyr at eg kan gå inn på datamaskina og hente ut sudokuen som kjem i fredagsavisa. Møre-Nytt kjem på nettet ca. kl.22 kvelden før.
Gratulerer med 11 -årsdagen, Ingar !

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...