mandag, oktober 26, 2020

Dagbok 2020: 26.oktober

Klokka er 15.40, temperaturen ute er+10 grader, men den var oppe i 15 tidlegare i dag. No skin sola inn til meg, sjølv om det også er skyer på himmelen. Det har vore ein nydeleg føremiddag,og eg fekk utnytta finevêret med å ta ein tørn i hagen. Men først måtte eg ringe til rørleggaren fordi eg har ein krane som renn og renn. Den har vore dårleg lenge, men no var det ikkje bønn. Før draup han, men no rann det, og det var varmevatn. Marit rådde meg til å slå av varmvasstanken, men eg ante ikkje kvar brytaren var. Eg gjekk ned i kjellaren og såg brytaren med ein gong-eg må ha sett den tusen gogar før, utan å registrere det. Marit er vant med å vere åleine heime frå den tida Robert var på sjøen,så somme ting veit ho betre enn eg. Rørleggaren kunne kanskje komme i morgon, men då skal eg vere på trening 11-12, så eg får tenke ut ein plan. I dag var det fint å jobbe ute. Eg tok ut klipparen og tok opp noko lauv ned den. Saka var at eg ikkje spylte den sist eg brukte den, så derfor ville eg køyre den nesten bensintørr og deretter spyle, no er det gjort og klipparen er sett på stall til neste sommar. Deretter begynte eg å klippe, blant anna 2 klematisar som stod på austsida av huset, så klipte eg ganske kort den lilla gyvelen som står i beddet ved Urkegarasjen,i tillegg var der noko småtteri att i beda. Så no har eg snart 7 sekker med hageavfall igjen, så kan eg ta ein tur på VØR , det blir vel den siste i år, i alle fall med hageavfall. I fjor haust fekk eg ikkje rydda i hagen før vinteren kom, så då fekk vi ikkje rydda opp før i januar.
Naboane var også ute i dag, så eg fekk prata med dei. Eine naboen skal skifte tak, så eg fekk spørje kva det kosta etc. Eg kunne tenkt meg å skifte tak eg også, før det begynner å leke. Til middag i dag laga eg grønnsaksuppe på litt under no time, grønsaker hadde eg i kjøleskapet og frysaren + litt kjøtt, 2 wienerpålser+ 2 bulliongterningar så har eg mat i morgon også. Nokså lettvint. Ein liten isrest+ kaffi til dessert. No lurer eg på om eg skal ut att i hagen igjen. Det einaste som står att no er klipping av plomme- og epletre, men der er enno grønt lauv på trea.Eg skulle berre ønske at sommartida hadde vart litt lenger, det blir altfor tidleg mørkt om kveldane(ettermiddagane). For 6 år sidan var Nils og eg i Kongsberg og feira Rasmus sin 50-årsdag. Sidan har eg ikkje vore der. Kunne tenkt meg ein tur i år-men så kom Coronaen! For 6 år sidan var det veldig fint ver der nede, og på heimvegen stoppa vi på Gol og sat ute på ein benk i + 19 grader. Då vi kom til Sogn og Fjordane fylke var det storm og regn, I Fjærland låg alle markene under vatn og i Våtedalen gjekk vatnet over vegen, det var heilt uhyggeleg heilt til vi kom til Lote. Då var vegen bak oss stengt, og vi lurte på korleis vi skulle komme os heim. Men på Eid var det fint og vegen heim var det ikkje noko i vegen med.Håper det er ein fin dag på Kongsberg i dag og at Rasmus har ein fin bursdag. Då han vart fødd på Eid i 1964 var det ein iskald oktoberdag med rim på markane.
Gratulerer med dagen, Rasmus!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...