søndag, august 16, 2020

Dagbok 2020: 16.august


Hestene står i regnet


Når mitt sinn er fylt av drømmer,
mere dunkle, mere fjerne
enn min tanke kan forklare,
mere ville, mere hete
enn mitt hjerte kan forstå,
vil jeg bare stå i regnet
slik som hester står i regnet
på en bred og saftig slette
mellom tunge fjell, som her.

Stå og kjenne kroppen suge
dette svale, sterke, våte,
som i strie strømmer siler
over ansikt, hår og hender.
Likne skogen der den suger,
som et barn, av himlens bryster.
Likne sletten, full av sødme,
sitrende av fromt begjær.

Slik som hester står i regnet,
lutende, med våte flanker,
og lar duft av muld og væte
drive sterkt og søtt i sinnet,
vil jeg stå og bare være
og la himmel-yret falle,
inntil tanken fri for feber
følger drømmene til klarhet
i en steil og stille ro.



Klokka er no ca. 16.00, temperaturen ute er +23 grader og sola held på å bryte seg gjennom skodda som har lagt sid i dag også.
Eg sov til klokka var ca. 9.30 i dag, men så la eg meg ikkje før klokka var 2.30 i går kveld. Når eg legg meg så seint søv eg godt og lenge-det er liksom det som passar meg best: seint i seng og seint opp.
Brukte mykje av føremiddagen til å lese ferdig boka som eg begynte på i går kveld. Den var så medrivande at eg måtte berre lese ferdig. Elles styrte eg litt med husarbeid. I går kokte eg risgraut til middag og kokte med vilje så mykje at det vart nok til riskrem i dag.
Etter at eg hadde laga desserten ferdig gjekk eg ein runde på Vernet. Oppe i skogen gjekk det to hestar på beite-så då kom eg til å tenke på det fine "hestediktet". Eg trefte berre ei eg kjende på Vernet dag, dei fleste tek vel gjerne litt lengre turar på sundag.
Eg kom heim til middagstid, og sidan eg hadde så mykje dessert sløyfa eg hovudretten, vart meir enn mett nok av desserten. Det beste med desserten var sausen, bringebærsaus på kartong frå Piano. Den er skikkelig god.
Eg har vore åleine heime i dag, men reknar med at Marit kjem att i løpet av ettermiddagen/kvelden.Ho har vore på tur ut i øyane etc.
I går kveld kom Audun og Håkon att med fiskefangsten sin og la utover plenen. Eg meiner dei sa at der var 60 kilo med fisk. Den største langa var så stor at dei måtte vere begge om å løfte den- kvar i sin ende.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...