fredag, juni 12, 2020

Dagbok 2020: 12.juni

Klokka er 20.00, og vi har hatt ein varm og strålande dag. Høgaste temperatuen eg har lese av er +29 grader, men naboen hadde sett 31 grader og eg har ingen grunn til å tvile på han. Kor mange varme vi har no veit eg ikkje for eg kan ikkje gå ut på trappa å sjekke.
Eg vakna grytidleg i dag men låg til klokka var nesten 8. Då stod eg opp og gjorde meg klar til å fare til Biltilsynet, hadde time 10.30, men skulle kome litt før. Det var fint å sitte i "kø" der borte i dag. Vi blei henta inn puljevis. Det gjekk heilt greitt å få fornye førarkortet, slapp å ta nytt bilde denne gongen også, så eg kunne spart meg hårvasken. No har eg berre eit papir, sjølve sertifikatet får eg om ei veke.
I dag tidleg oppdaga eg at eg var lens for ein sort tablettar, så eg stakk innom apoteket og bunkra opp tablettlageret mitt. Like greitt å ha det på plass.
Då eg kom heim var eg ikkje så lysta på å gjere noko, så eg sette meg berre på tunet og las avisa  mens eg venta på at Marit skulle kome heim, ho hadde legetime i dag.
Eg prøvde å jobbe litt, blant anna så vatna eg litt på blomsterbeda og spylte bilen med det samme.
Litt seinare kom Marit ned og vi sett oss på altanen der det etter kvart kom ein liten bris. Vi hadde tenkt oss av stad og handle , men det vart utsett til i morgon før middag. Eg orka ikkje å kle på meg ein gong til i dag. Heilt sløvt!
Etter at Marit hadde gått opp att, ringde Solveig og sa at ho og Øystein ville komme innover- for Øystein ville ta siste strøket på trappa. Dei kom ein time seinare- eg prøvde å få gjort litt i hagen mens eg venta, men det var ikkje arbeidstemperatur. 
Mens Øystein mala trapp fekk eg TV-undervisning av Solveig, slik at eg no skal kunne sjå NRK TV-seriar etc. Eg er ikkje så lett i begripelsen lenger, men Solveig har kjøpt ei bok til meg, der ho og eg har skrive opp diverse TV-og data "oppskrifter" som t.d. adresser og kodar. Så får vi sjå kva mor greier å finne fram til når ho er her åleine. 
Datamaskina er eit kapittel for seg, trur eg må spare den til Rasmus viss han kjem ein tur i løpet av sommaren. Eller viss ein av dei andre gode hjelparane kjem innom.
Denne veka har gått som ein røyk, så i dag er det fredag igjen og eg kan ønske alle lesarane ei god helg.
Eg får ikkje lagt til bilde på bloggen no, så den blir litt kjedelig å sjå til.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...