torsdag, desember 26, 2019

Dagbok 2019: 26.desember. 2.juledag




Klokka er no 20.00, temperaturen ute er minus 1-2grader C. Der er vått på vegen, men det kjem kanskje til å fryse til is.
I mange år har det vore tradisjon å samle familien her i Starevegen, så i dag kom alle hit, berre ikkje Audun for han var ikkje heilt frisk, vi vart berre 11 til bords.. Det er også ein tradisjon-at ein eller annan blir sjuk i juleferien- og i år vart det Audun. Folk reiser mykje i tida rundt jul, og då kan det hende at sykjer spreier seg raskare enn vanleg.
Eg hadde laga den tradisjonelle maten for 2., nemleg Stroganoffgryte. Eg hadde laga den nesten ferdig før jul, så det var berre å legge siste handa på verket. Eg var ikkje heilt nøgd med tilbehøret, men det var ingen som klaga. 
Etter ei stund vart det dessert, både Margrete og eg hadde kjøpt inn til ostekake og begge ville lage. Så vart det ei gul og ei raud. I tillegg hadde eg laga ein annan dessert, men i tide hadde eg funne ut at det var nok. Og det var det. Gjestane fekk med seg restar heim.
Vi brukar også å ha kveldsmat, men det var ikkje stemning for det i dag, så no har alle fått beskjed om at dei må komme og ete kvelds med meg snart, eg har handla inn så altfor mykje.
Etter at gjestane hadde reist, rydda eg opp og fekk på ei maskin med oppvask, det blir nok litt meir enn det.
Eg var både mett og trøtt då eg sette meg til å sjå TV, så det var ikkje heilt fritt for at eg sovna eit minutt eller to. Det er så mykje å sjå på TV desse tider, men no var det DDE-konsert, og det var ikkje noko som eg ikkje kunne unnvere.
Eg er glad for at helga er over og at det blir kvardag igjen, såpass eg kan få komme meg på butikk for eksempel. No skal det vel snart vere romjulssalg for eksempel.
Ingeborg reiser tilbake til Oslo i morgon, men dei andre blir heime ei stund til.
Eg har fått så mange bøker til jul, så eg gler meg til alt eg skal lese no framover.

1 kommentar:

arieldog sa...

Tusen takk for oss! :)

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...