fredag, desember 13, 2019

Dagbok 2019: 13.desember

Klokka er 16.20. Temperaturen er ca.0 grader C og vêret er mykje finare enn før. Det har vore nesten klårt i dag og mykje lysare enn på lenge. Håper det vil vare. I morgon skal vi til Fosnavågen så då er det godt om vi slepp storm og regn.
I dag, på fredag den 13. -Luciadagen- har eg vaska til helga, og i går kveld "pynta" eg litt til jul.
Einar hadde skrive at han ville komme innover i 14-tida i dag, og klokka 14.00 køyrde han inn på tunet. Men i dag var det ingen kjøttkaker å få. Eg hadde bedt han om å køyre meg til Volda og kjøpe kjøtt hos Jakobsen, så vi drog av garde med det samme. Eg fekk kjøpt rikeleg med kjøtt, men det var vakuumpakka og delt i mindre stykke, så det kan vere bra å ha litt på lur. 
Vi skulle ete middag på Kina-restauranten i dag, det var avtalt. Kina-dama kjende meg sjølvsagt att , og peika i menyen: "Ditta lika du!" Einar fekk velje kva han ville ha. Men ho var ikkje heilt oppdatert i dag, for ho trudde at eg var mora til Einar. Vi fekk kaffi også før vi gjekk frå bordet, så det var berre så vidt Einar var innom døra før han reiste ut att. Det var god hjelp for meg at Einar køyrde til Volda, for eg likar ikkje den vegen når det er stor trafikk , og det var det i dag. Hadde så vidt låst opp døra heime då mobilen i lomma mi ringde. Det var Ingeborg som ringde frå Gardermoen, ho skulle ta flyet til Ørsta kl.16.45. Eirik var også på veg heim - frå Trondheim.
No skal eg slappe av med TV og strikketøy resten av kvelden-trur eg.
I morgon har Marit og eg planar om å pynte på gravene på føremiddagen; eg rekk det før eg skal til Fosnavåg.
Som de ser på bildet har eg tre novemberkaktusar som blomstrar, hadde dei venta litt,så kunne dei blitt julekaktusar. Men eg har planar om å kjøpe amaryllis til jul.
Sidan det er fredag vil eg ønske alle ei god helg, det går fort mot jul no. Eg ser like mykje fram til at sola skal snu.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2021: 23.juni

Klokka er 15.05, temperaturen ute er + 17 grader, men eg synest det er litt kaldt. Det er litt tidleg å skrive blogg, men eg hadde pause no...