søndag, desember 01, 2019

Dagbok 2019: 1. desember.

Klokka er no 17.30, og temperaturen ligg og vake litt over 0 grader. Det eg håper på er mange varmegrader som gjer at snøen blir borte i ein fart. 
Etter all syinga i går vart eg brått heilt invalidisert i går kveld, eg kunne ikkje ein gong taste på datamaskina. I heile natt verkte eg i armane, og eg låg og fantaserte om korleis eg måtte lage meg ei fatle til høgrehanda. Då eg vakna såpass at eg stod opp var ikkje armane verre enn dei plar vere om morgonane. Men eg fann fram ein sånn , eg veit ikkje kva det heiter, men det er noko som ein kan ha rundt handleddet for å støtte opp. Eg visste at eg hadde ein slik, og eg visste kvar det var og eg fann det. Eg lurer på om eg kjøpte den den gongen eg braut handa, men trur ikkje det er så gammalt. Det har i alle fall vore til god hjelp i dag.
Oppgåva mi i dag var å få på plass ein adventstake og ei stjerne, og å stryke nokre klede. 
Torbjørn kom med snøfresaren og freste tunet på føremiddagen. Eg synest han skulle sleppe det, og er redd han føler seg forplikta sidan eg eig 1/3 av fresaren. Eg hadde tenkt at leigebuarane skulle få moke, men dei har vore vekke heile veka.
Eg prøvde å ta mesteparten av snøen på trappa, men den var våt og tung som bly, men eg kom meg ut med bosset og til garasjen og henta ved. Så fyrte eg litt i omnen, synest eg må ha litt attåt varmepumpa.
Eg hadde begynt å lage meg litt middag då eg såg ut på ein køyredoning  med plog . Den unge mannen ringde på døra og spurde om han skulle pløye til meg- rydde tunet. Eg var litt i tvil og ikkje kjende eg mannen heller. Før har sa: "Du e no gamlelærarinna mi!"Han sa namnet sitt, og då kjende eg han, han hadde hue langt ned til augene. Han er på alder med Margrete, så han er ikkje ein ung gut. Eg hadde systera hans og som elev, og pratar rett som det er med mor hans. Faren er død.Eg kunne no ikkje nekte han å pløye når han så gjerne ville gjere det- gratis. Så no er der plass på tunet om leigebuarane kjem att.
Etter at eg hadde ete, sette eg meg inn i godstolen med kaffikopp og Storytel og sovna ganske fort; då eg vakna var eg frostig. Eg hadde sjekka TV-programmet og der var det berre sport, så eg sette ikkje på TV-en.
Eg hadde fantasert om at denne sundagen skulle eg på Plantasjen og kjøpe litt diverse pyntesaker til jul, men eg orka ikkje å ta av i dette vêret. No håper eg at veg og føreforhald skal bli bra til tysdag, for då skal eg til frisør etter at eg har vore på trening. Skulle ha vor på butikk også, men eg kan no leve bra lenge på det eg har hamstra inn.
Det vart ikkje gjort så mykje i dag som eg hadde tenkt. Eg brukar å "pynte" til advent med lilla og så pynte til jul seinare. I år pyntar eg ikkje til advent, men begynner julepyntinga så smått, litt etter litt.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 5.mai

Klokka er no 18.13, temperaturen ute r + 13 grader C. Det har vore sol og fint i heile dag, men ikkje så varmt som i går. Eg vakna tidleg i ...