mandag, oktober 21, 2019

Dagbok 2019: 21.oktober

Klokka er 16.35, temperaturen er + 8 grader og det regnar litt innimellom.Akkurat no er eg meir redd for frost, sidan eg ikkje har fått på vinterdekk enno. 
Denne dagen har vore meir som ein lopradag, eg har styrt med litt ymist , men nokon stor jobb har det ikkje blitt. Tok ein tur på ALTI før middag, ærendet var å kjøpe litt garn på -nille til eit lite prosjekt eg held på med, prøver å strikke i korte periodar innimellom. Trefte ei dame eg kjenner og prata med henne ei stund inne på Bunnpris. Såg mange fine genserar inne på Femina, ikkje var dei så dyre heller, men eg er heilt håplaus når det gjeld å kjøpe klede til meg sjølv, då må eg nesten ha einkvan med meg som seier: "Den skal du ha." Elles begynner eg berre å tenke på alle kleda eg har heime, som ikkje er heilt utslitne.
 Som regel tek eg meg ein runde i kvar etasje når eg likevel er der, og i dag hadde Clas fått fram mykje julepynt, enda før vi er komne til Halloween. DEN utstillinga har vore der lenge alt. Elles så er visst julenissen også med i tablået.
Då eg kom heim laga eg meg "middag"- i dag var det ein av livrettane mine; salat+fetaost i olje. Eg hadde isbergsalat, tomat, paprika og mais + osten i olje. Og så måtte eg ha eit dryss av heil rosepepper-yndlingskrydderet mitt. Så då vart det i alle fall kjøttfri mandag. Dei fleste dagane mine er faktisk kjøttfri.
Eg saga meg litt opptenningsved og fyrte i omnen i dag. Sat og strikka litt og høyrde Storytel, før eg gjekk ut og rydda litt i garasjen. Ja, altså rydda...der er ikkje ryddigare enn før, men eg tok fram vinterdekka mine og la dei utover golvet. Prøvde å få bort noko av rusta på felgane, men det gjekk ikkje så bra. Tenkte eg skulle "male" felgane så dei var tørre når Svein kom, men eg veit ikkje kva slags lakk eg skal bruke. Eg får spørje einkvan som veit. Viss eg lakkar dei i morgon blir dei vel tørre til torsdag? 
Elles så fann eg diverse brennbare ting, som får sin endelikt i omnen. Eg har diverse som skal på VØR, men eg får samle litt til før eg tek turen. I morgon er det trening, men det blir ikkje spansk på onsdag, for då skal Eli operere eine kneet sitt, og blir sikkert borte veka etterpå også. Ho kjem ikkje til å vere på pensjonistmøtet den 6. november heller, så då må nestleiaren stille opp. Det er heldigvis ikkje eg.
No skal eg lage meg ein kopp kaffi og kose meg med omnsvarme.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...