onsdag, august 14, 2019

Dagbok 2019: 14.august









Desse bilda tok eg med DORO-en. Eg er så stolt av klematisane mine, aldri har dei blomstra som i år.
Den mørke lillablå prøver å dominere over dei andre to. Men eg må nok skilje dei litt etter kvar. Den rosa (ser nesten kvit ut på bildet) er ein liten avleggar som eg tik i fjor eller året før. Kanskje skal alle få kvar sin stolpe å klatre på ?Eg har to mørkeblå i tillegg til denne-andre stader i hagen




Klokka er 15.50, temperaturen er + 15 grader og det er vekselvis sol- og regnbyger. I dag morgon var det så kaldt at eg henta litt ved og kveikte i omnen i tillegg til at varmepumpa var på.Og så sette eg meg til og las ut boka mi, det var ikkje mange sidene att.
Eg fekk melding på PC-en om at pakken min var komen og kunne hentast på Bunnpris. Det vanlege er at ein berre viser fram mobilen, for å få ut pakken, men eg har ikkje mobilar som virkar, så eg måtte finne ei anna råd. Eg prøvde å printe ut frå data-det gjekk ikkje, men eg skreiv ned eit tal på ein liten lapp. Seinare fekk eg følgeseddel som eg kunne printe ut. Det vart litt krøll då eg skulle hente pakken. Følgeseddelen var ikkje hjelp i, men nr. som eg hadde skrive ned gjorde at dei kunnelevere ut pakken. Det var eit par skor som eg skal ha på treninga, fann ikkje slike på butikkane her- og dei som var i nærleiken var dyre. Skorne var akkurat slik eg trudde og passa 100%.
Eg hadde fare nedover tidlegare viss eg hadde visst dette, men eg venta på ein lapp i posten, som med vanlege pakkar, så eg måtte vente til posten hadde kome.
Eg skulle kjøpe medisin på apoteket, det var ærend nr. 2. Eg kjøpte ei treningsbukse nr. 2 på Cubus, for eg var så nøgd med den første. Mat kjøpte eg ikkje i dag.
På føremiddagen i dag gjekk eg og leita etter oppgåver. Noko stort prosjekt maktar eg ikkje med ein vond arm, så det vart berre småting: Strauk litt, vatna blomster hos naboen som kjem heim i kveld, delte utover litt kugjødselkompost til rosene og blåbærbuska etc. Fekk tid til ein spanskleksjon også, det er ikkje plikt, berre kjekt.
Trefte ikkje kjentfolk på AMFI i dag.
I morgon skal Marit ut og reise, og eg skal passe LOLLO. Så snart Marit er vekke kjem ho ned til meg-men ho vil ikkje vere inne.
Diskuterte med naboen om vi skulle gjødsle plenane meir i år, men kom til at det var for seint. Og slik går no dagane. Det er meldt fint vêr i morgon, så vi får håpe på meir sommar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...