mandag, juli 29, 2019

Dagbok 2019: 29.juli. Olsok

Norvegiae Rex Olav.
Bidet er frå ei kyrkje i Roma.

Klokka er no17.45, temperaturen er + 29 grader C og max. temp i dag var +32 grader.
Eg var bestemt på at eg skulle klippe Skråninga i dag uansett. Eg var så dum at eg strikka litt i går, og det likte ikkje den høre armen min. Kva som feiler den veit eg ikkje, somme gonger er den bra, andre gonger ikkje. Eg har legetime den 13.august, så då kan eg kanskje få eit svar.
Doggen var ikkje ute av graset då eg begynte å klippe, så det ser ut som om eg har klipt bio, men RAKE kan eg ikkje, det er verre enn alt for armen. Då eg var ferdig med Skråninga bestemte eg meg for å ta resten også, så vart eg ferdig med det og fekk spylt klipparen. Som tenkt, så gjort, men det vart mange drikkepausar innimellom. Det gjekk med ca1,5 liter Pepsi i dag.
Sveitten rann og eg var meir og mindre dekt av gras då eg var ferdig, så eg gjekk rett i dusjen. Så begynte det å blåse ute og mørke skyer segla over himmelen. Då kunne eg legge meg ut på solsenga på altanen-for då var det ikkje for heitt. Etter kvart stilna vinden og det blei varmt igjen; då gjekk eg ut og vatna med slangen, det er eit makeleg og fredeleg arbeid og eg håper plantane set pris på det.
I dag er det to veker sidan Solveig og Øystein reiste til Italia, så dei kjem vel snart heim att. Bildet over er frå ei av kyrkjene dei har vore inne i. Som kjent er det Olsok i dag, minnedagen for kong Olav den heilage, som fall på Stiklestad. Viss alt har gått etter planen er der ein gjeng frå pensjonistlaget på Stiklestad i dag og skal sjå "Spelet om Heilag Olav". Elles blir det vel mindre varmt i dagane framover, og onsdag er det meldt regn. Så då blir det vel meir slik vi er vande meg.
Sjølv om eg synest dette er i varmaste laget, så likar eg varme og fint sommarvêr.
Eg reknar med Marit kjem att i løpet av kvelden-eg saknar veninna mi.
Denne kulpen er ikkje langt unna, så kokar eg over kan eg kjøle meg her.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...