lørdag, juli 27, 2019

Dagbok 2019: 27.juli

Somme av naboane synest er  litt for glad i å klippe tre og buskar. Eg hevder at plantane har godt av det. Denne spireabuska klipte eg heilt ned for to år sidan - og no er den finare enn nokon gong før. Dessverre får eg ikkje gode bilde på DORO- en min.


Klokka er no 17.00, og grunnen til at eg skriv blogg så tidleg er at eg ikkje orkar å vere ute. Gradestokken i skugge på trappa står no på +33 grader, og sveitten renn i ansiktet sjølv om eg sit i ro.
Eg er ikkje vant til å sveitte noko særleg , så dette er nytt for meg. Eg vil ikkje beklage meg, for eg er veldig glad i varmen uansett.
Eg var litt usikker på korleis eg skulle gripe den an i dag. Skulle eg handle tidleg eller seint t.d.
Det vart til at eg putta ei saks i veska og køyrde fram på gravplassen tidleg på føremiddagen. Eg klipte vekk graset nær steinen og vatna blomstrane. Stakk innom Kiwi på heimvegen og handla det eg trong for helga.
Her heime gjorde eg det einaste eg orka, eg SAT og vatna blomster og gras. Men aller først tok eg på meg hanskar og regnjakke m.m. og sprøyta "plenrens " der det var mest ugras i plenen. Trur eg må fare over ein gong til viss det skal virke.
Eg måtte berre gå inn og vere inne ei stund. Det er i slike høve eg grip til "Spansken", så eg føler at eg gjer noko nyttig. Sette meg ut på altanen i skuggen og høyrde litt lydbok.
Så ringde telefonen og ei hæs og forkjøla Ingeborg forkynte at ho og mora ville komme oppom ein tur- og det gjorde dei. Eg serverte is, fruktcocktail , kaffi og brus. Ein blir ikkje så svolten i varmen.
Margrete henta Amanda då ho var ferdig på jobb, og så skulle dei ut til Ulsteinvik ein tur.
I dag er det 57 år sidan Nils og eg gifta oss i Bergen. Vi fekk mange år i lag, og det er eg takksam for, sjølv om eg gjerne skulle hatt enda fleire.
Det er også Olaug jr. sin dåpsdag-ho er 22år gammal no.
Sidan det er så langt utpå sommaren, står sola lågt på himmelen og varmar meir enn vanleg inne i huset. Når det lid til kvelden skal eg legge meg ut på solsenga, men ikkje no!
Solveig, Øystein , Olaug og Aleksander er framleis i Italia, men eg reknar med at dei snart kjem heimover igjen.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...