søndag, juli 14, 2019

Dagbok 2019: 14.juli

I dag er det 19 år sidan Wenche og Rasmus gifta seg på Mauritius og eg vil gratulere dei med dagen. Vi har ikkje hatt så mykje feiring i dag, men det blir kanskje meir i morgon.
Dett er også fødselsdagen til mor mi, ho vart fødd i 1904.

Klokka er no 20.00, temperaturen er + 15 grader, det er delvis skya og opplett. Det har vore bra vêr i heile dag, men eg har ikkje vore mykje ute.
I dag då eg vakna var eg heilt bra i armen, truleg fordi eg gjorde lite og ingenting i går. No er eg ikkje bra, det er så vidt eg greier å skrive på tastaturet. Eg synest det er urettferdig at eg skal få så vondt i armen no når eg er relativt bra i knea. Det er ikkje så mykje betre å ha problem med høgre armen. Men eg får slutte å syte.
I dag skulle eg lage fisk til middag. Det var den store blå-longa som skulle til pers. Rasmus skar den opp i kotelettstykke, eg steikte den på steikepanna først og hadde den inn i steikomnen etterpå. Så skrelte eg poteter og gulrøter til. Eg kokte også risgraut til eit par av gutane av risen som vart til overs i går. Kjøkkenet såg ut som det var bomba. Eg har blitt vant til å vere her åleine og ha orden rundt meg, slik blir det ikkje når vi er 6 i familien. Men vi har det kjekt. Fisken vart god, den var verken seig eller hard, mest som torsk av konsistens. Og etterpå vart det is og kaffi.
Wenche begynte å klippe thujaane før middag og seinare hjelpte Rasmus til, såpass dei vart ferdige. Eg skal ta att rusket når eg blir i stand til det.
I morgon skal Rasmus ta ein runde for å få diagnosen på bilen min og ev. få den reparert.
Wenche sit og strikkar, men eg torer ikkje å ta i strikketøy. I morgon har vi tenkt oss på kafé i lag med Margrete og ev.barn. Gutane er snille og greie og underheld seg sjølve. Dei var på ein liten tur i lag med Rasmus før vi åt middag. Dei har vel opplevd så mykje tidlegare i sommar at dei likar å slappe av.


Barnebarna spelar Monopol. På Hareid.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...