fredag, november 30, 2018

Dagbok 2018: 30.november



Klokka er 19.30, temperaturen er + 9 grader, og det blæs og regnar litt. Berre lekkert, så lenge det er så mildt. Eg slepp å fyre i omnen, har det meir enn varmt nok med varmepumpa.
I går kveld var det vanskeleg å sovne, vanskeleg å finne ei stilling som ikkje var vond. Eg vurderte å stå opp og sove i ein  stol i staden, men følte at eg trong å strekke meg ut. Ved hjelp av litt ekstra medisin sovna eg til slutt og sov til klokka var nærmare 9 i dag. 
Eg var LITT betre i foten i dag, så eg greier faktisk å gå litt utan støtte, men verker viss eg går berre litt for mykje. Eg kjenner så att symptoma frå sist vår, då gjekk eg på samme måten. Men eg kjeder meg ikkje og tida går fort, sjølv om eg for det meste sit og strikkar.Eg held på å stikke lestar av garn og mønster som eg har fått av Solveig. Ho hadde kjøpt ein såkalla "garnpakke". Og det garnet er så hardt og ekkelt å strikke-heilt sånn gammeldags, men kjekt mønster på brotet. Har snart strikka ferdig begge brota, resten gjer eg på min eigen måte.
Marit kom nedom i går kveld og heldt meg med selskap, ho sette bossdunken opp til vegen for meg og i dag trilla ho den ned att og så henta ho posten til meg. Men i kveld reiser ho på weekend-tur til Kjartan.
Elles hadde eg besøk i kveld av ei gut frå fotballaget som selde skrapelodd til 50 kr stk. og eg kjøpte to. Skrapa og skrapa -men vann ingen ting. Men han ønskte meg i all fall god betring med foten. Det samme gjorde ein som kom frå Folkehøgskulen, ein som samla panteflasker. Eg forklarte han kvar flaskene var, hadde ein heil sekk i vaskekjellaren, så han henta dei sjølv. Mor mi lærte meg eit uttrykk: "Intet kommer i en lukket hånd"-så no er eg spent på lottotrekninga i morgon.
Eg greier meg fint her åleine, men reknar med at det kjem einkvan i morgon, det minkar på brødet, og eg kjem meg knapt nok ned i kjellaren, går i alle fall ikkje trappa. No blæs det got ute - og eg elskar å høyre vinden. Resten av kvelden blir det strikketøy og TV, same procedure as every night.
God helg til alle ! I morgon startar vi på julemånaden og søndag er det første søndag i advent. Får håpe her kjem einkvan og kryp opp på loftet mitt og hentar ned pynten! Såg at Jørn lenger ute i gata alt hadde lyst opp huset sitt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...