torsdag, november 29, 2018

Dagbok 2018: 29.november

Klokka er 17.00, det er mørkt ute, opplett og + 9 grader. Temperaturen er det mest positive i dag.
No vil er påstå at året 2018 har vore eit rimeleg bratt år for meg og mine. No var mykje kome på plass og eg har hatt mange fine opplevingar av konsertar og ymse sosiale samver.
Siste veka eller vel så det  har eg hatt vondt i venstre foten - litt irriterande no når høgrefoten hadde kome seg til slik at eg kunne gå både hit og dit. Følte meg litt mindre handikappa enn før. 
Men venstrefoten vart berre verre og verre, det var først og fremst kneet som var vondt.
I dag tenkte eg at viss eg tok det heilt med ro, kunne eg kanskje klare å rense teppet på stovegolvet, og sette i gang med det. Men då eg skulle dra fram ein stol, var det som om noko slitna i knehasen på venstrefoten. Det var så låkt at eg ropte høgt sjølv om eg var heilt åleine.
Eg har gått og lurt på om eg skulle kontakte fysioterapeut, lege eller smerteklinikk, men no vart det "Øyeblikkelig hjelp". Eg ringde legesenteret og fekk time 13.40, tinga Taxi og kom inn med det samme. Det var ein kvinneleg lege, og ho stilte diagnosen utifrå det eg fortalde og det ho undersøkte. Ho meinte det var ei cyste på baksida av kneet som hadde sprukke-det var heilt typisk etter slik eg hadde opplevd det. Det var ikkje mykje å gjere med det, berre ta det med ro og vente til det kjem seg. Eg spurde om eg ikkje kunne få ei sprøyte eller liknande mot smertene, men det var ikkje aktuelt. Eg kan sjølvsagt ta smertestillande tablettar. Då eg hadde det på samme måten i høgrefoten, sat eg med beina høgt, og det har eg gjort i dag også, etter at eg kom heim, tok Taxi då også. Eg kommanderer på taxisjåførane så dei må både leie og støtte meg. 
Inne i hus går eg med dusjkrakken eg kjøpte til Nils som støtte, men går det som sist greier eg snart å gå for eiga maskin.
Apropos maskin, så står tepperensmaskina midt på golvet enno. Viss nokon kjem på besøk så berre ring på og gå rett inn-ikkje vent på at eg skal komme og late opp. Døra er ikkje låst, men den er treig.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...