torsdag, oktober 25, 2018

Dagbok 2018: 25.oktober

Klokka er 20.05, temperaturen er + 3 grader og det har regna i heile dag også. Ei stund likna regnet meir på sludd. Både i går og i dag har eg frose; same kor heitt eg har det i stova, frys eg ,eller sit og kulsar. Eg  fyrer i omnen og har på varmepumpa så her er minst 25 grader; eg har også tendens til å sovna. Begynte å lure på om eg "brygga" på noko, men i går kveld vart eg heilt bra når det leid på og vart sittande å sjå TV til langt over kl.1.00. At eg sit for mykje i ro, er det ingen tvil om, men eg strikkar no. Eg føler meg på ingen måte sjuk, men akkurat NO er eg litt sår i halsen. Kanskje eg er hypokonder?
Skal snart lage meg kveldsmat og varm te, så tenkjer eg det går bra. Neste veke er det vaksinering for influensa, det går etter alfabetet. Elles får eg meir og meir symjehud mellom fingrane.
I dag har eg saga litt ved, og så gjekk eg ned på Amfi og heim att i eit voldsomt regnvêr. Eg kjøpte regnjakke og gummistøvlar for at det skulle bli fint vêr, men sjeldan har eg brukt regnklede så mykje som no.
Eg trefte to tidlegare arbeidskameratar på ferda mi, den eine hadde tatt ut AFP-pensjon, ho heldt ikkje lenger ut "Den digitale skulen", den andre er 92 år og går frå Vinjevoll inn på Amfi på sine eigne føter, klår i hovudet er ho også ,høyrer godt og les utan briller.
Det var litt strevsomt å komme seg heim att, med eit stort nett frå Bunnpris med to syltetøyglas som nesten toucha asfalten, og ein høg orkide i andre handa, men det gjekk bra.
Eg tok meg litt mat før eg gjekk og leverte blomsten. Etterpå har eg hatt nok med å halde varmen, var nok litt sliten etter turen, men eg trur det gjer godt også. Kan ikkje gå her heime og rote heile dagane, har ikkje verken lyst eller energi til å gjere noko i dette vêret. Tre månader med regn, er meir enn eg ønska meg.
I dag fyller bror min 77 år og eg har gratulert han på face. I morgon har Rasmus fødselsdag, han blir 54. I skrivande stund er han om bord i Kielferja -på veg heim. Eine venninna mi fyller også år i morgon, men eg hugsar ikkje kor lenge det er sidan 70-årsdagen.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...