mandag, oktober 22, 2018

Dagbok 2018 : 22.oktober



Denne dungen skal eg rydde vekk ein annan dag, den er ikkje halvparten så stor som den eg tok i dag.

Klokka er 17.20, temperaturen er +4   grader C. I dag var det nysnø i fjella- og surprise: det regna. Det såg ei stund ut til at det kunne lett opp litt mellom bygene, men til slutt vart det samanhengande regn. Vi fekk ein ekstremt tidleg og varm sommar i år, no trur eg at denne hausten går over i historia som den våtaste ever. 
Eg vaska eit par golv før middag, rydda litt her og der, og strikka. Det verste med dette veret for min del er at eg blir sittande så mykje i ro, og det har ikkje kroppen min godt av.
Derfor tenkte eg at uansett vêr så skulle eg jobbe ute i dag.
Eg hadde to store dungar med material som skulle under tak til dømes. Eg bestemte med for å bere noko inn i garasjen, noko i tilbygget og dei lengste fjølene under altanen.
På grunn av at det er påvist på røntgenbilde at eg har dårleg rygg, har legen sagt at eg ikkje skal bøye meg for mykje og ikkje løfte tungt. Så dette var akkurat jobben for meg. Dei lengste fjølene drog eg etter meg. Og dungen forsvann. Under plankane såg eg graset som skal grønkast til våren.
Eg må alltid dokumentere det eg gjer, med bilde. Så eg sparka av meg dei groskitne støvlane, og heiv dei dyvåte hanskane og gjekk inn etter fotoapparatet. Tok ikkje på meg støvlane igjen, stakk berre føtene nedi ei par croxar, og så tok eg paraply for å beskytte kamera. Fotograferte først i garasjen, og så gjekk eg nedom garasjen for å ta bilde der materialen hadde lege. Visste ikkje ordet av det før eg datt bakover, og segla på baken i gjørma, før bakhovudet slo i bakken. Pang! Ærleg tala så slo eg meg ikkje, men vart godt skiten og gjennomvåt. Berga både paraplyen og kamera. Måtte gå inn kjellarvegen og kle av meg i vaskekjellaren før eg gjekk opp og dusja. Croxar altså !

I morgon skal eg på styremøte i pensjonistlaget klokka 12.00. No må eg ikkje gløyme det denne gongen.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...