søndag, april 15, 2018

Dagbok 2018: 14. og 15.april



I dag, 15.april, gratulerer vi Eirik med 21-årsdagen. Før i gamle dagar vart ein ikkje "myndig" før ein var så gammal. Håper du har ein fin dag, Eirik.!


Det vart ikkje skrive blogg i går, for eg var ute på Heimen frå ca. kl.16 i går til kl.9.30 i dag. Med andre ord så overnatta eg. Natta før låg eg vaken og venta på telefon frå Heimen om at eg måtte komme dit, så i går kveld tenkte eg at eg like godt kunne vere der som å ligge heime og bekymre meg.
Eg hadde ikkje med meg overnattingsutstyr, så eg sat fullt påkledd i godstolen, med pute og pledd. Hadde lydbok og TV, så det gjekk bra. Etter kvart vart det slutt på straum på lydboka, så då vart det berre å sitte/ligge der. To sjukepleiarar kom inn ein gong i timen og såg til Nils. Dei steller godt med han. Eg sat mest og såg på at han pusta. Han hadde fått morfin i går kveld så han sov roleg og godt heile natta. Men det er vanskeleg å få kontakt med han. Han høyrer og forstår litt, men greier ikkje å snakke. Det har gått mykje nedover berre på denne siste veka. Eg skulle ønske han slapp å ha det slik lenge, han har slutta å ete og å drikke. Men dei gjer det beste dei kan for han.

Eg sov toppen 10 minutt sist natt, så eg har tenkt å legge meg ut på altanen og sove på solsenga. Men først skal eg lage meg frokost, ville ikkje ha mat der ute i dag. Fekk brått nok av institusjonslivet og GJEKK heim. Trur det gjekk bra.
No er klokka 10.45, det +14  grader ute og nydeleg sol. Kom heim til ulåst dør; det er av og til at eg låser utan at døra går i lås. Men her ikkje vore tjuvar det eg kan sjå.
I går jobba eg litt i hagen før middag, så kom Øystein og Audun og skifta dekk på bilen og køyrde meg ut på heimen. Då stod gradestokken på + 18 grader C.
Skal ut att på heimen når det lid på dag/kveld, men har avtale om at dei skal ringe om det er noko som endrar seg.

Eg har ikkje fått følgje så nøye med i det som skjer i skogen i samband med at det skal byggast fonnvern. I dag då eg GJEKK heim fekk eg sjå litt av det som skjer.( Bilda er tatt med mobil.) Det er eit stort prosjekt. Og dyrt. dei lenger ute i gata må betale i det, vi slepp.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...