mandag, januar 01, 2018

Dagbok 2018: 1.januar. Nyttårsdag




 Godt nytt år til alle !

At heile året skal bli godt for alle er vel ikkje å forvente, men mange gode stunder er det lov for alle å håpe på.
Eg har for så vidt lova at eg skal komme med litt meir spennande vêrbilde, som ikkje er tatt frå altanen eller trappa, så derfor gjekk eg opp på vegen for å fotografere. Som de ser er det ikkje så fint som før. temperaturen er +1 grad og det regnar. Den fine kvite vegen er ikkje så kvit lenger.
Eg har vore heime åleine heile føremiddagen, og det var litt godt. Her var litt arbeid eg måtte gjere  -men skal gå ut til Nils om ei stund. Eg har snakka med han i telefonen, og han hadde det bra. Han tek gjerne imot korte besøk (ca 1/2 time) Han saknar selskap, men blir også fort sliten. Eg plar vere der frå ca. 16.00 - 21.30. Men det går an å komme om eg er der. 
Det var litt rart å gå heim att åleine etter midnatt på nyttårsaftan, men ikkje skummelt. Det var mykje folk ute og skaut opp rakettar, men det vi såg frå vinduet til Nils var ikkje så mykje. Ikkje at eg sakna det. Eg la meg i 2-tida og sov til klokka var over 9 i dag. Det trong eg; det har vore litt dårleg med søvn i det siste.No skal eg ete litt før eg gjer meg klar til å besøke Nils.

Klokka er no 22.40, og eg kom heim for vel ein halvtime sidan. Etter det har eg snakka med ei venninne i telefonen.
I dag var det jammen godt å ha broddar , for vegane var ei blanding av sørpe og is, og så regna det i tillegg. Eg kom meg heim att på normaltid. Nils var verken betre eller verre i dag, men han vart litt sliten etter eit par kapittel av boka vår. Han ville at eg skulle lese. Sjølv slit eg litt med høgtlesing på grunn av halsen - og så er eg ikkje heilt nøgd med språket i boka. Eg likar best å lese nynorsk når eg skal lese høgt.
Eg gjekk ikkje nedover før klokka var vel halv fire i dag, eg trur det blir lenge nok for Nils, i dag var han vaken heile tida mens eg var der.
No er eg glad for at jule-og nyttårshelga er over. For meg er kvardagane best.
No skal eg ha meg litt mat, og så skal eg med tid og stunder sjå Broen som eg sette på opptak før eg gjekk



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28. april

Klokka er no 22.10, teperaturen ute er + 10 graderC  og vi har hatt fin ver i dag. Den siste snøen som kom i fjella smelta sikkert i dag. Eg...