tirsdag, januar 16, 2018

Dagbok 2018: 16.januar.

Klokka er 22.35 og det er ein halv time sidan eg kom heim. Etter den tid har eg snakka med Solveig, som vil besøke Nils i morgon kl.17. 30, mens eg er på pensjonistmøte.
Temperaturen ute er rundt 0 grader C og faktisk har gangvegane frose til att, så det er glattare enn nokon gong. Godt eg har broddar. Så langt har det vore opplett.
Eg ler litt når eg ser kva kaos 20-30 cm snø skaper i andre delar i landet. I år er det 50 år sidan raset gjekk på Riise. Vinteren 1968 - DÅ var det mykje snø, då, minst 2 meter på flat mark på Melle og enda meir på andre sida av bygda.(Vallabøen).
I dag jobba eg litt heime før middag, blant anna vaska eg soverommet og rydda litt her og der.
Eg gjekk relativt tidleg heimanfrå og ut til Nils. Der møtte eg Kari og Kåre som stakk innom ein tur. Etterpå kom legen, Linda, og ho hadde med seg ein turnuslege, ei ung jente frå Jæren.
Når eg kom så tidleg var det fordi eg skulle ned i Vik ein tur, men først skulle eg legge frå med litt av kvart og få litt instruksar. Eg skulle ned på Comfort-butikken, der omnen var kjøpt i si tid, for å høyre om dei hadde asbestpakningar. Det hadde dei,  eine sorten var for tynn, den andre for tjukk, men eg kjøpte den tjukke. Viss det ikkje går bra, skal eg kjøpe meir slik at eg får likt rundt heile døra. Eg fekk god sørvis med ein kjekk, ung mann. Det er litt av kvart eg må sette meg inn i når eg bur åleine, eg kan sjølvsagt be om hjelp, men eg vil gjerne klare det meste sjølv.
Etterpå var eg opp att på Heimen til Nils og var der til vi var ferdige med kveldsstellet, gjekk heim kl. 21.30. Nils er nokså stabil, verken betre eller dårlegare enn han har vore.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...