tirsdag, desember 26, 2017

Dagbok 2017: 26.desember. Andre juledag.

Klokka er 22.20, og det er ei lita stund sidan eg kom att frå Ørstaheimen. Brukte litt ekstra tid i kveld. Eg gjekk med broddar og måtte stoppe nokså ofte og sjekke at eg hadde begge - og brått var den eine vekke og eg måtte gå nokre meter tilbake for å finne den att. I dag hadde eg funne fram nokre gamle, litt høge støvlettar som eg kan bruke no når eg brukar så smale bukser.
Temperaturen er no 0 grader C og så spørs det om den går opp eller ned, akkurat no er det i alle fall opplett og passeleg lite snø, så det kan vere vere slik ei stund.
Før middag gjorde eg så å seie ingen ting, fyrte i omnen, åt litt, rydda litt etc.
I 14.30 tida gjekk eg ut til Nils, hadde snakka med han i telefonen og visste at han hadde det bra. Men då eg begynte å tenke på retretten i kveld, blei han kvalm og uvel. Eg forstod då at det hadde vore slitsomt å ha meg på besøk så lenge. Og ikkje berre det, vi hadde hatt eit litt slitsomt program. Eg begynte å lese høgt frå boka "Den 12. mann" og den var så interessant at det var vanskeleg å halde opp. Som kjent såg eg filmen i går og vi har begge sett "Ni liv" og "I Baalsruds fotspor" på TV.
Seinare såg vi naturmagasinet på TV- så det vart litt for "hektisk" for han å konsentrere seg så lenge. Ja, vi hadde no blunda litt begge to, før programmet. Eg sov lite sist natt, så eg var også trøytt. Men det er noko heilt anna. 
Han kom seg til att før eg gjekk, og eg hjelpte til så han fekk pusse tennene. Men han får god hjelp til det meste der ute- og dei er fagfolk. Men eg må instruere dei så dei gir han kvalmetablettar før måltida, det måtte han ofte få her heime også.
Ja, det blir mykje sjukdomsprat, men eg veit at mange lurer på korleis Nils har det. Han likar å få besøk, men ikkje lenge om gongen. Berre eg kan vere lenge, men kanskje ikkje for lenge.
No er det heldigvis slutt på helgedagane for ei stund - eg likar kvardagar best. Har tenkt meg på butikkar ein dag det passar, og sjå om der er noko spennande att.
No skal eg sette på ein klesvask, blant anna.
Desse vêrbilda mine blir nokså einsidige, tatt frå anten trappa eller altanen.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...