søndag, desember 24, 2017

Dagbok 2017: 24.desember-Julaftan



Klokka er 13.20, temperaturen er + 2 grader C, og som de ser av bilda er det grøn jul her i Ørsta.
Eg har prøvd å rydde litt i huset og har pakka ørten bereposar som eg skal ha med ut på Heimen. Det er gåver, og så er det klede til Nils, som eg har vaska, og nokre som er litt fine i tilfelle han vil kle seg om. Det er lite truleg at han orkar. Han hadde vore dårleg i dag tidleg, mest i magen, så eg trur kanskje ikkje han hadde tolt bacalaoen eg hadde med til han i går. Men det skal elles lite til før han blir skipla når noko spesielt skal skje. Nabo Anne Elise sende melding om at ho vil køyre meg ut til Nils. Det var kjekt, ho kjem og hentar meg i 14-15-tida og køyrer meg ut på heimen, elles hadde eg måtta spørje einkvan annan, for eg skal ha med meg ein god del..
Naboen i Larsen-huset kom opp ein tur med julekort. Ho hadde foreldra sine på besøk frå Nordfjord. Eg har ete ei brødskive og drukke kaffi-det er ei stund til klokka 17. Eg var litt forundra over at der ikkje skulle vere noko felles underhaldning, t.d. kor eller musikk på Ørstaheimen. Men vi har TV-en. God jul til alle!
Den fine buketten midt i vinduet var det Anne Elise som kom med. Det er litt vanskeleg å fotografere med blitz mot vindu og lampar etc. Eg prøvde litt utan også.


Klokka er no 23.10,temperaturen ute er+ og det er enno tidleg på kveld for meg. Men eg gjekk frå Nils og heim ca 22.30, for då ville han sove. Men begge var vi einige i at vi hadde hatt ein fin dag. Kanskje somme synest det er rart at vi kan seie det når Nils har lege i senga og eg stort sett har sete i ein stol heile ettermiddagen og kvelden. Men vi kosa oss i fred og ro. Maten fekk vi servert-eg fekk ein diger porsjon, Nils litt mindre sidan han ikkje hadde vore så bra før i dag. Det var tradisjonell og god julemat og til dessert fekk vi moltekrem og krumkaker. Og julebrus å drikke! Vi pakka opp gåvene og det var berre slike ting vi ønska oss. Eg fekk bruk for den stilige lommelykta då eg gjekk heim-eg ser godt å gå utan, men det er godt å ha lys når ein skal teste føreforholda. Eg fekk også hodelykt, men den har eg ikkje funne heilt ut av enno, og Einar hadde kjøpt piggsko til meg -frå Nils. Så det er tydeleg at folk vil eg skal komme meg trygt både ned og opp att. 
Ja, eg gjekk heim i kveld også, utan at eg var nøydd til det. Anne Elise sende melding om at ho kunne hente meg. Men eg VALDE å gå. Når ein sit så lenge i ro, er det godt å få lede på seg. Kjende at venstre kneet var litt trøblete før eg kom i siget. På bildet kan de sjå Nils med kasserollen vi fekk frå Solveig, den stod også på ønskelista mi. Det var Rasmus som hadde kjøpt boka "Den 12.mann". I morgon skal Margrete og barna+ eg på kino og sjå filmen. Eg må følgje godt med så eg kan berette for Nils. Vi fekk mange gåver til tross for at vi hadde sagt at dei måtte begrense seg, det er ikkje så mykje vi treng. Litt artig at Rasmus hadde hugsa dagboka i år også. No skal eg kose meg litt her åleine-eg har det heilt greitt. Ikkje er eg verken husredd eller mørkredd eller redd for å vere åleine heime. Fortsatt GOD JUL.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...