tirsdag, desember 19, 2017

Dagbok 2017: 19.desember


Klokka er 21.40, utetemperaturen er + 6 grader, og det var opplett då eg gjekk heim frå Ørstaheimen for vel ein halvtime sidan. I dag før middag kom ein av kameratane til Nils med blomehelsing til pasienten. Eg pakka den ikkje ut, men tok den med på Heimen. Men eg måtte ta den med heim att. Julestjerner får dei ikkje ha der ute, på grunn av allergi. Eg hugsar eit år eg vart så allergisk, og trudde det var julestjerna si skuld, så eg kasta den store flotte planten. Noko eg angra på, for eg vart ikkje betre av det. Somme seier at viss ein tek bort sjølve blomsten og let dei raude eller kvite blada stå, så går det bra. Men eg begynner ikkje å diskutere med dei der ute, det som er bestemt er bestemt, men eg tenkte det kunne vere greitt å opplyse om det.
Sist natt sov eg dårleg og var veldig trøtt då eg stod opp, men det kom seg, så i dag fekk eg i alle fall gjort litt. Vaska litt grundig på bad og kjøkken for eksempel. Men eg stressar ikkje med noko, det viktigaste er å vere hos Nils så mykje som HAN orkar. I dag kom eg utover ca. 15.30, og dermed kom dei med middag til meg også, kjøttkaker i brun saus. Eg har sagt at eg ikkje skal ha middag der, for eg et før eg går heimanfrå- og det er sant.
Etter at vi hadde ete sov vi middag, han i senga og eg i stolen. Det går heilt fint. Så ser vi TV, les litt i Mørenytt og pratar. I dag kom Håkon innom ein tur så Nils fekk briefe han om skifting av dekk. Håkon skulle kontakte Eirik, for det er han som har gjort det før. Det blir kanskje torsdag, for Håkon jobbar til og med i morgon. Han har ein jobb som assistent på VVS, der som Margrete jobbar. Elles jobber han med master i norsk. Han skal bli lærar. Interessant å følgje med barnebarna og sjå kva yrkesval dei tek.
No er det heilt bestemt at vi blir på heimen i jula. Nils har ikkje så mykje vondt, men er veldig svak og slapp, begge deler har mykje med medisinen å gjere. Det er travelt for han å snakke mykje også, så når eg er der blir det eg som "tyt" mest. I morgon får han besøk av kameraten som kom med blomsten i dag. Han kjem vel før middag, så går eg ned seinare. Han likar at eg er der om kveldane og hjelper til med kveldsstellet. I kveld hjelpte eg til så han fekk barbere seg og pusse tennene før eg gjekk. Sjukepleiarane synest vi masar for LITE.Men det er no kjekt å vere litt til nytte når eg først er der.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...