onsdag, desember 20, 2017

Dagbok 2017: 20. desember

Etter å ha hatt kvit vinter og "julestemning" ei stund, kom våren til Starevegen i dag. No er klokka 22.05, utetemperaturen er + 4 grader og det regna litt då eg gjekk heimover. Sette ny rekord i dag, kom under 20 minutt på heimturen. Det er motiverande å slå sine eigne rekordar, og så kjem eg meg fort heim. I dag gjekk eg heimanfrå i 15-tida eller vel det, så de forstår at eg er mykje på Heimen i staden for å bake til jul etc.
Ingeborg og Margrete var hos Nils då eg kom ut, og eg hadde med meg følgebrevet, slik at dei henta pakken frå Rasmus og var opp i Starevegen med den. Der henta dei pakkane frå Solveig. I Rasmus sin pakke var det gåver til alle, men det blir ein del farting fram og tilbake no når alle er heime, så det blir vel råd å få distribuert alt før jul.
På føremiddagen i dag fekk eg gjort litt av kvart, men det kjekkaste var at ei av naboane kom innom og prata ei stund. det sette eg pris på.
Eg åt "middag" før eg for heimanfrå i dag, men kveldsmat åt eg i lag med Nils på heimen. Han  (og eg) kunne fått lutefisk i dag, men det er ikkje Nils så glad i, så han fekk fiskekake i staden. Eg har så lyst å lage noko godt til han og ta med ut, men det nektar han meg.
Etter middagen sov vi, begge to. Når eg får kvile middag der ute, kan eg vere lenger oppe om kvelden, og Nils treng ein skikkelig lur. Han er trøytt og slapp, men blir sjølvsagt slapp av alle tablettane også.
Eg er ikkje lenger medisinansvarleg, så eg tok med den medisinen vi hadde her heime ut dit, det er synd å kaste så mykje dyre tablettar. Ja, vi har ikkje betalt dei, sjølvsagt. Vi lever i eit godt land. Hadde vi skulla kjøpt medisin for eigne pengar hadde vi rett og slett ikkje hatt pengar nok.
Vi ser som regel mykje TV når vi er der ute. I dag såg vi mellom anna ein fin konsert i samband med innsamling til Frelsesarmeen. Ja, TV er godt å ha når ein er bunden til senga. Eg blei verande til kveldsstellet var ferdig og eg fekk med meg skittentøyet heim. Då var Nils så trøtt at eg trur han sovna før eg hadde kome ut.
Og i morgon snur sola.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...