søndag, desember 10, 2017

Dagbok 2017: 10.desember



Klokka er 20.45, temperaturen er 0 grader og det er opplett. Her ligg litt snø på marker og vegar, og gatene er såpeglatte. Ikkje ein gong gangvegane er strøydde, så det er litt risikabelt for gamle folk å gå ut.
Eg kom att frå Ørstaheimen frå snart ein halvtime sidan, men sidan eg gjekk oppover, var det ikkje problematisk i det heile. Og i elvevegen var det frosne traktorspor og det hjelpte på. Men eg hadde lova Nils å ringe når eg var heime, så han ikkje skulle bekymre seg, og det har eg gjort.
I går kveld vart det seint i seng,;eg har alltid problem med å komme meg til køys når ingen jagar på. Så i dag tillet eg meg sjølv å sove til eg vakna og då var klokka over 9.
Det vart ikkje gjort så mykje her før middag, men det er no sundag. Eg rydda litt i kjøleskapet. Når eg brått blir her åleine er det ofte for mykje av mangt.
Eg bakte tre grovbrød for å få brukt opp noko melk, tenkte eg skulle lage julebrød, men var fri for rosiner. 
Vi hadde avtale om at Einar skulle besøke Nils frå kl.14.30-så skulle han komme opp hit kl.16 og hente meg + div. som han skulle ha med til Hareid.  Han kjørte meg ut på heimen, og var med inn å sa ha det til Nils.
Eg hadde ikkje tenkt å vere der så veldig lenge i dag, men eg ville sjå kva han fekk til kveldsmat før eg gjekk. I kveld fekk dei rundstykke med kjøttpålegg og diverse "pynt"-det såg godt ut, men eg ville ikkje ete der i kveld, så eg takka nei til mat.
Nils ser ut til å trivast der, han får god hjelp, i dag hadde dei til og med hjelp han så han fekk barbert seg- det har alltid vore min jobb. Vi vart sittande å sjå litt på TV, men eg ville ikkje sjå Farmen før eg gjekk - då vart det for seint å ta på heimveg.
Nils er ikkje verken betre eller dårlegare enn han var heime, men han føler seg tryggare der enn her, fordi der er mange hjelparar og hjelpemiddel.
Eg hadde med medisin-dosetten for heile neste veke, og så måtte eg minne dei på at han skulle ha nytt plaster i dag. Og det fekk han. Han har det godt, og er fornøgd.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...